(FOTO) PONOS SRBIJE: Ginisov rekorder kod gradonačelnika Novog Sada
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap

Hvala za srpskog žandarma

(FOTO) PONOS SRBIJE: Ginisov rekorder kod gradonačelnika Novog Sada

Društvo -
Grad je pomogao u tehnickom delu realizacije obaranja svetskog rekorda i još jednom čestitam Trivunoviću na načinu na koji je predstavio svoju jedinicu Žandarmerije i svoju državu i grad", rekao je Miloš Vučević

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući poručnika novosadske žandarmerije Vinka Trivunovića koji je postavio novi Ginisov rekord uradivši 5.820 zgibova za 24 sata.

Vučević je čestitajući Trivunoviću na velikom podvigu rekao da sam broj od 5.820 zgibova deluje impresivno samo kada se izgovori i pokazuje koliko je to veliki fizički napor.

"Grad je pomogao u tehnickom delu realizacije obaranja svetskog rekorda i još jednom čestitam Trivunoviću na načinu na koji je predstavio svoju jedinicu Žandarmerije i svoju državu i grad", rekao je gradonačelnik.

Istakavši da je imao značajnu podršku od strane grada, Trivunović je rekao da iza ovog rekorda stoji "cela njegova jedinica i da je on sam dao maksimum da osvetli obraz svih kolega".

On je građanima Novog Sada i Srbije poručio da "mogu mirno da spavaju dok imaju takve jedinice kao što je Žandarmerija".

Poduhvat obaranja svetskog rekorda u zgibovima počeo je u ponedeljak tačno u podne.

Trivunović (37) iz Gajdobre, je za 24 sata morao da obori dotadašnji rekord od 5.801 zgib, koji je držao američki profesionalni vojnik.

To mu je pošlo za rukom na pet minuta od isteka roka, posle čega je odradio još 19 zgibova i postavio novi svetski rekord.

Svoj uspeh, on je "proslavio" na zanimljiv način tako što je sa svojim kolegama odmah po završetku dvadesetčasovnog rada zgibova odradio dodatnih 10 sklekova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja