PONUDA MOSKVE: Pomoć srpskoj policiji u otkrivanju terorista među izbeglicama
Foto: Youtube/Printscreen

Fokus na pripadnike Islamske države

PONUDA MOSKVE: Pomoć srpskoj policiji u otkrivanju terorista među izbeglicama

Društvo -
Ministar unutrašnjih poslova Rusije Igor Zubov je istakao da je u današnje vreme važna saradnja u sferi suprotstavljanja ekstremizmu i terorizmu i ukazao na veliku verovatnoću dolaska boraca Islamske države u evropske zemlje pod maskom izbeglica

MOSKVA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije spremno je da pomogne srpskim kolegama u otkrivanju terorista Islamske države koji bi mogli da se nađu na teritoriju Srbije pod maskom izbeglica, saopštio je ruski MUP.

Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije i Srbije spremna su da sarađuju na pitanjima suprotstavljanja ekstremizmu i terorizmu, uključujući i dolazak boraca Islamske države pod maskom izbeglica.

Pitanja saradnje policijskih resora dve zemlje razmotrena su u Moskvi tokom radnog susreta zamenika ministra unutrašnjih poslova Rusije Igora Zubova sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem, saopštio je ruski MUP.

Zubov je istakao da je u današnje vreme važna saradnja u sferi suprotstavljanja ekstremizmu i terorizmu i ukazao na veliku verovatnoću dolaska boraca Islamske države u evropske zemlje pod maskom izbeglica.

On je izrazio spremnost za saradnju sa nadležnim organima Srbije u ovoj oblasti.

Stefanović je izrazio interesovanje za razvoj međuresorne saradnje u svim pravcima.

Tokom susreta je bilo reči i o razmeni iskustava i informacija radi očuvanja reda i mira na sportskim događajima, o operativnom reagovanju na zahteve Interpola, o obuci i pripremi kadrova.

Predstavnik ruskog MUP najavio je mogućnost razmene iskustava između unutrašnje vojske MUP-a Rusije i srpske žandarmerije putem održavanja zajedničkih vežbi i obuka.

On je pozvao srpske eksperte da učestvuju u zasedanju radne grupe Organizacije crnomorske ekonomske saradnje u borbi protiv kriminala, koje će biti održano u Sočiju u junu sledeće godine.

Između dva ministarstva od 2009. godine postoji sporazum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala, nezakonite trgovine narkoticima, pranja novca, terorizma i ekstremizma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track