ZBOG PADA AVIONA: Patrijarh izrazio saučešće patrijarsima Kirilu i Danilu
Foto: Profimedia

Tužan povod za razgovor

ZBOG PADA AVIONA: Patrijarh izrazio saučešće patrijarsima Kirilu i Danilu

Društvo -
Vest o avionskoj nesreći na severu Sinaja, koja se dogodila 31. oktobra na letu iz Šarm el-Šeika za Petrograd, duboko nas je potresla. U ime punoće Srpske pravoslavne crkve i u lično ime, izvolite primiti izraze bratskog i molitvenog saučešća, poručio je patrijarh Irinej patrijarhu Kirilu

BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej uputio je danas saučešće patrijarhu moskovskom i sve Rusije Kirilu i patrijarhu rumunskom Danilu povodom avionske nesreće na severu Sinaja, odnosno izgubljenih 27 mladih života u požaru u Bukureštu.

''Vest o avionskoj nesreći na severu Sinaja, koja se dogodila 31. oktobra na letu iz Šarm el-Šeika za Petrograd, duboko nas je potresla. U ime punoće Srpske pravoslavne crkve i u lično ime, izvolite primiti izraze bratskog i molitvenog saučešća'', poručio je patrijarh Irinej patrijarhu Kirilu.

Patrijarh je uputio je saučešće i patrijarhu Danilu.

''U ime SPC i lično ime primite izraze bratskog i molitvenog saučešća povodom izbijanja požara u Bukureštu 31. oktobra, koji je odneo 27 mladih života. Molimo se da Isus Hristos upokoji duše novoprestavljenih mladenaca u ovoj nesreći, a roditeljima i srodnicima njihovim daruje utehu u njihovom bolu'', poručio je patrijarh, a objavljeno je na sajtu SPC.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track