HVALA VUČIĆU NA VELIKODUŠNOJ PONUDI: Forum BG gimnazija odbio jednokratnu pomoć prosvetarima
Foto: Marina Lopičić

Jednokratna isplata od 6.000 dinara

HVALA VUČIĆU NA VELIKODUŠNOJ PONUDI: Forum BG gimnazija odbio jednokratnu pomoć prosvetarima

Društvo -
U otvorenom pismu premijeru Aleksandru Vučiću, profesori beogradskih gimnazija su zahvalili na velikodušnoj ponudi i toplo preporučili da taj ogroman novac ponudi nekom drugom

BEOGRAD - Forum beogradskih gimnazija odbio je danas ponudu Vlade Srbije da prosvetnim radnicima isplati jednokratnu pomoć u iznosu od 6.000 dinara.

Kako su naveli u otvorenom pismu premijeru Aleksandru Vučiću, profesori beogradskih gimnazija su zahvalili na "velikodušnoj ponudi" i "toplo preporučili da taj ogroman novac ponudi nekom drugom".

"Forum beogradskih gimnazija narednih dana pozvaće svoje članstvo i druge sindikate prosvete na zajedničku akciju, kako bi profesori svih škola u Srbiji, na poseban način, javno izrazili svoj stav po pitanju Vaše ponude", navela je predsednica Foruma Milica Milenović u pismu premijeru.

Prema sporazumu koji je potpisan sa sindikatima zaposlenih u prosveti koji su štrajkovali zbog smanjenja zarada u javnom sektoru, zaposlenima u prosveti do kraja godine trebalo bi da bude isplaćena jednokratna pomoć u visini do jedne plate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track