ODREKLA SE FUNKCIJE: Gradska sekretarka više ne zastupa muža
Foto: Fonet Bozidar Petrovic

Funkcionerka Ljiljana Novaković

ODREKLA SE FUNKCIJE: Gradska sekretarka više ne zastupa muža

Društvo -
Novakovićeva je u Agenciji za privredne registre (APR) ekspresno uradila odjavu i odrekla se mesta zastupnika u porodičnoj firmi

BEOGRAD - Gradska sekretarka za urbanizam i građevinske poslove Ljiljana Novaković odrekla se funkcije u preduzeću svog supruga tek nakon što je Kurir otkrio da se nalazi u debelom sukobu interesa!Kako smo pisali, ona je na javnoj funkciji gradske sekretarke od 2013, ali je sve vreme zastupala i privatno arhitektonsko preduzeće „Arch“, koje je u vlasništvu njenog supruga Budimira.

Ipak, nakon našeg pisanja, Novakovićeva je u Agenciji za privredne registre (APR) ekspresno uradila odjavu i odrekla se mesta zastupnika u porodičnoj firmi, koja se inače bavi izradom arhitektonsko-građevinskih, kao i urbanističkih projekata i planova za koje dozvolu daje grad, odnosno sekretarijat na čijem je čelu Novakovićeva.

Ekspresna odjava... Reagovala istog dana kada smo je pozvali
Ekspresna odjava... Reagovala istog dana kada smo je pozvali

Međutim, ona i dalje tvrdi da nije ni bila u sukobu interesa.- Ovlašćenje supruga da ga zastupam u preduzeću imala sam samo tokom 2013. godine, kada je on devet meseci proveo u Nigeriji. A kasnije smo zaboravili to da promenimo u APR, što smo primetili pre dve nedelje. Tada smo odlučili da uradio promenu, što je sada i učinjeno - navodi Novakovićeva i dodaje da je „iznenađena“ navodima da kao sekretarka za urbanizam predmete predugo drži u fioci, te da klijente indirektno šalje u preduzeće svog supruga kako bi doradili projekte za gradnju o kojima ona kasnije treba da odlučuje. (B. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track