Selaković: Ispitaću brzinu suđenja za ubistvo Ćuruvije
Foto: Tanjug Marko đoković

Izuzetno važan slučaj za javnost

Selaković: Ispitaću brzinu suđenja za ubistvo Ćuruvije

Društvo -
Ministar pravde Nikola Selaković rekao je danas da će na osnovu sudske dokumentacije ispitati kojim tempom ide suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

"Očekuje se da taj postupak ide brže. I Ispitaću na koje je vreme to suđenje zakazivano i u odnosu na to ćete dobiti informaciju", odgovorio je Selaković na novinarsko pitanje zbog čega se suđenje "razvlači".

"Ovo je jedan od izuzetno važnih slučajeva za javnost, s obzirom na to kada je ubijen Ćuruvija i na kakav brutalan način", rekao je Selaković i podsetio da se godinama unazad na tom planu nije radilo ništa vidljivo do ove vlade. Ministar pravde je ukazao da Specijalni sud u kom se odvija suđenje za ubistvo Ćuruvije ima ozbiljne probleme sa manjkom sudnica i da je problem naći termin za sva suđenja koja su u toku.

On je naglasio da je njegovo mišljenje da mnogi sudski potupci u Srbiji traju duže nego što se očekuje i naveo primer 130 radnih sporova koji traju duže od 10 godina, a zakonski rok za njihovo rešavanje je šest meseci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track