PRIJEPOLJE BESNO: Ministar prosvete ostavio đake bez obroka
Foto: Beta

Pešače kilometrima do škole i nazad

PRIJEPOLJE BESNO: Ministar prosvete ostavio đake bez obroka

Društvo -
Učenici četvorogodišnje škole u Jabuci kod Prijepolja, koja radi u sklopu OŠ"Mihajlo Baković" u Seljašnici, ostali su bez toplog obroka jer je Ministarstvo prosvete odlučilo da njima kuhinja ni ne treba

Naime, kuvarica može da kuva samo za 16 đaka tako da neće biti obroka i za druge, i to baš za one koji i leti i zimi pešače i po nekoliko kilometara.

Ogorčenim roditeljima i tamošnjim prosvetarima objašnjeno je da prema pravilniku o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru škola može imati zaposlenog u kuhinji sa punom normom samo ako se u njoj deli više od 400 obroka dnevno.

"Kuvarica je i do sada radila sa svega 50 odsto norme i teško da će njena plata, koja je približno iznosila 13 000 dinara, spasiti prosvetu. Sigurno je da zatvaranjem đačke kuhinje budžet neće mnogo koštati, ali će zato Jabuka i okolna sela biti na velikom gubitku, jer ova odluka sigurno ne stimuliše sve one koji su ostati na selu da tu i ostanu", rekao je za učitelj škole Radoman Petrić.

Roditelji su za obrok deci u školi plaćali 1.000 dinara mesečno, a deca su imala topli obrok koji je podrazumevao i kuvano jelo.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track