NOVA SAZNANJA O OTMICI SRBA U LIBIJI: Slađana i Jovica greškom oteti,Potežica ipak meta
Foto: Facebook), Jovica Stepić, Privatna Arhiva

Oteti ni krivi ni dužni

NOVA SAZNANJA O OTMICI SRBA U LIBIJI: Slađana i Jovica greškom oteti,Potežica ipak meta

Društvo -
Otmica nije bila nasumična već planirana ali meta otmičara nisu bili Slađana Stanković i Jovica Stepić već najverovatnije ambasador Oliver Potežica i njegova porodica. Motivi otmice nisu politički, već sumnjamo da su u pitanju finansijski, otkriva Kurir.

- Na osnovu do sada prikupljenih podataka ali operativnih saznanja do kojih su došli naši operativci tokom boravka u Libiji, otmica nije bila slučajna. Najverovatnije su otmičari imali dojavu o kretanju naših ljudi i nisu ih greškom presreli. Šta više, mislimo da su bili tipovani. Međutim, meta sigurno nisu bili zaposleni u našoj ambasadi u Tripoliju vozač Jovica Stepić i vezistkinja Slađana Stanković već pre ambasador Oliver Potežica a sumnjamo i njegova porodica. Zašto baš ambasador to upravo utvrđujemo i zbog dalje istrage ne možemo da govorimo o detaljima. Međutim, politiku kao motiv smo isključili i sumnjamo da je on pre ekonomske, odnosno finansijske prirode. I ono što smo do sada utvrdili jeste da ih je sigurno oteli kriminalci - objašnjava naš sagovornik iz bezbednosnih struktura.

Kao što smo juče objavili, ni desetak dana od otmice dvoje srpskih držvljana Slađane Stanković i Jovice Stepića u Libiji još se ne zna, ne samo ko ih je oteo i koji su uslovi otmičara, već nema ni konkretnog dokaza da su oni živi jer se još nije stupilo u kontakt sa otmičarima.

S druge strane, od vlasti u Tripoliju i njihove tajne službe Srbija dobija uveravanja da oni pokušavaju da stupe u kontakt sa otmičarima, da su živi i da će na kraju biti oslobođeni.

Podsetimo, otmica se dogodila pre desetak dana u gradu Sabrata, kada je napadnuta kolona u kojoj su, u jednom vozilu bili srpski ambasador Oliver Potežica i njegova porodica, a u drugom Slađana Stanković i Jovica Stepić. Ambasador je tog dana vozio porodicu na aerodrom u Tunis kako bi se vratili u Srbiju. U toj koloni nalazio se i Libijac Haudi Ganudij, koji je navodno prijatelj ambasadora Potežice.

- Taj Libijac je za sada oslobođen ali i dalje za nas on je veoma bezbednosno interesantan. On je za našu ambasadu radio povremeno kao prevodilac pošto je studirao u Srbiji i dobro govori srpski jezik. Inače, za sada ambasada Srbije u Tripoliju radi normalno uz povećane mere bezbednosti i nema najava da bi uskoro mogla da se zatvori - dodaje izvor Kurira.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track