BLOKADA PUTEVA: Poljoprivrednici zaustavljeni na putu Subotica Bačka Topola
Foto: Stefan Jokić

Krenuli u Beograd

BLOKADA PUTEVA: Poljoprivrednici zaustavljeni na putu Subotica Bačka Topola

Društvo -
SUBOTICA - Grupa nezadovoljnih poljoprivednika zaustavljena je i danas na magistralnom putu Subotica - Bačka Topola, kod izlaza iz sela Žednik, zbog čega je taj put delimično blokiran za saobraćaj.

U pitanju su poljoprivrednici koji su pre tri dana pokušali da sa traktorima održe protestnu vožnju do Beograda, ali su u tome sprečeni od strane policije.

Na ovoj lokaciji se trenutno nalazi oko 20 traktora. Prisutna je i policija koja preusmerava saobraćaj na alternativne pravce. Atmosfera na ovom mestu je mirna, protest protiče bez incidenta, propuštaju se hitni slučajevi, a ostala vozila na svakih pola sata do 45 minuta.

Poljoprivrednici su dopisniku Tanjuga rekli da ne odustaju od svojih zahteva, a to su povlačenje nacrta izmena zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske procedure, kao i smena ministarke poljoprivede Snežane Bogosavljević Bošković.

Nezadovoljni poljoprivrednici već tri dana iz raznih mesta u Vojvodini pokreću svoje traktore u nameri da održe protestnu vožnju ka Beogradu, ali ih policija zaustavlja.

Predsednik Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš izjavio je da poljoprivrednici, koji će se i danas u znak protesta voziti u svojim traktorima po vojvođanskim putevima, pozivaju ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković da se sastane sa njima, kako bi joj objasnili razloge zbog kojih protestuju.

Kiš je za RTV kazao da resorna ministarka samo javno izjavljuje da je spremna na razgovore, ali da na pozive poljoprivrednika nije odgovorila.

"Rekla je da ne razume zašto smo nezadovoljni, pa neka dođe pred poljoprivrednike i mi ćemo joj objasniti. I baš zato što ne razume, nama ne treba takva ministarka poljoprivrede", poručio je Kiš. On je ponovio da paori traže povlačenje spornog zakonskog rešenja.

"Suština je da se nekome daje ono što mi radimo. I šta ćemo posle toga mi i čime ćemo da se bavimo?", kazao je Kiš.

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković rekla je juče da joj nisu jasni razlozi najavljenog protesta asocijacija poljoprivrednika, osim ako ima nešto novo u njihovim zahtevima.

"Mi smo zajedno radili na pripremi ovog zakona, mi smo uvažili sve njihove predloge, i to se može dokumentovati, a problem je što oni među sobom nisu jedinstveni", rekla je Bošković.

Ona je kazala da je spremna da razgovara i sa predstavnicima AP Vojvodina kao i svima koji su konstruktuivni i imaju predloge i rešenja da se nešto poboljša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track