KREĆE LEGALIZACIJA: Nikolić potpisao zakon o ozakonjenu bespravnih objekata
Foto: Beta

Stupa na snagu objavom u Službenom glasniku

KREĆE LEGALIZACIJA: Nikolić potpisao zakon o ozakonjenu bespravnih objekata

Društvo -
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je Zakon o ozakonjenju bespravnih objekata, koji stupa na snagu danas, objavljeno je u najnovijem broju Službenog glasnika.

Zakon, koji je skupština usvojila 20. novembra, stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, odnosno danas.

Resorna ministarka i potpredsednica vlade Zorana Mihajlović je u četvrtak, kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, razgovarala sa predsednikom Nikolićem, koji ju je tom prilikom obavestio da će u toku dana potpisati zakon.

Kako je navedeno, ministarka je detaljno informisala predsednika o svim aspektima i značaju Zakona o ozakonjenju za građane Srbije.

Predsednika Nikolića je, dodaje se, posebno zanimalo kako će se taj zakon primenjivati na socijalno ugrožene delove stanovništva Srbije, o čemu je dobio iscrpne informacije. Zakon o ozakonjenju objekata predviđa jeftiniju i jednostavniju legalizaciju bespavno izgrađenih objekata.

U Srbiji postoji oko 1,5 miliona nelegalnih objekata, a zakonon je predviđeno da taksa za objekte do 100 metara kvadratnih iznosi 5.000 dinara, do 200 kvadrata 15.000, do 300 kvadrata 20.000 dinara, a preko 300 kvadrata 50.000 dinara.

Kada je reč o komercijalnim objektima, taksa do 500 kvadrata iznosiće 250.000 dinara, za objekte od 500 do 1.000 kvadrata 500.000 dinara, za one do 1.500 kvadrata milion dinara, a preko te kvadrature tri miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track