SASTALI SE: Ministarka razgovarala s poljoprivrednicima, nastvljaju razgovore i naredne sedmice
Foto: Zorana Jevtić

Nezadovoljni

SASTALI SE: Ministarka razgovarala s poljoprivrednicima, nastvljaju razgovore i naredne sedmice

Društvo -
BEOGRAD - Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je danas sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednika Bačka Palanka, radi daljeg unapredjenja postojećeg Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Ministarstvo poljoprivrede je saopštilo da je na sastanku zaključeno da protesti nisu rešenje i dogovoreno da se već sledeće nedelje nastave razgovori gde će se razmatrati predlozi radi približavanja stavova i postizanja još većeg unapređenja predloženog Nacrta.

Ministarstvo je navelo da ostaje otvoreno za dijalog i sve predloge čiji je cilj unapređenje postojećeg Nacrta zakona, dok će konačnu reč na zakon dati poslanici Skupštine Srbije.

Nekoliko udruženja poljoprivrednika organizovalo je u utorak protestnu vožnju traktorima ka Beogradu zbog nezadovoljstva Predlogom izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je u skupštinskoj proceduri, a glavni zahtev poljoprivrednika je da se ukine mogućnosti prodaje zemljišta, kako ono ne bi moglo da postane vlasništvo stranih državljana, kao i da se onemogući izdavanje zemljišta bez licitacije.

Bogosavljević Bošković izjavila je ranije da je taj predlog zakona rađen u dogovoru i konsultacijama s udruženjima poljoprivrednika i da je ona spremna da ponovo razgovara sa svima koji imaju zamerke na predlog, ali da je po njenoj oceni najveći problem što poljioprivrednici nisu jedinstveni, jer jedne ideje i predloge iznose stočari, druge ratari, treće mali poljoprivrednici, četvrte veliki, a različite ideje imaju i poljoprivrednici sa juga i sa severa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track