SKUPŠTINA NASTAVILA ZASEDANJE: Poslanici danas o Konvenciji protiv regrutovanja plaćenika
Foto: Nebojša Mandić

Međunarodni sporazumi

SKUPŠTINA NASTAVILA ZASEDANJE: Poslanici danas o Konvenciji protiv regrutovanja plaćenika

Društvo -
Skupština Srbije nastavila je danas sednicu razmatranjem Međunarodne konvencije protiv regrutovanja, korišćenja, finansiranja i obuke plaćenika, kao i tri međunarodna sporazuma.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da ratifikacijom konvencije protiv regrutovanja plaćenika Srbija ne bi morala da menja nijedan zakon.

"Konvencija je, sama po sebi, jedan logičan sled dogadjaja i potvrdjivanja nečeg što je deo našeg krivičnog zakonodavstva", rekao je Antić u Skupštini Srbije.

On je naveo da su konvenciju do sada ratifikovale 33 države. O potvrđivanju Sporazuma Rumunije i Srbije o bavljenju plaćenim poslovima članova porodice diplomatskih ili konzularnih predstavništava, ministar je naveo da je praksa pokazala potrebu za potpisivanjem takvog sporazuma.

Kako je rekao Antić, potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Gruzije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša omogućiće da se iz viznog režima izuzimaju diplomatski predstavnici 90 dana od datuma prvog ulaska u zemlju.

Predlogom zakona o potvrđivanju Sporazuma vlada Srbije i Finske o sukcesiji i konsolidaciji bilateralnih ugovora, ministar je kazao da se stvara okvir za potpisivanje daljih ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, međunarodnom drumskom saobraćaju i komercijalnim kreditima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track