UDOVIČIĆ SAVETUJE MLADE: Ukradite iskustvo u inostranstvu, pa se vratite u Srbiju
Foto: Nebojša Mandić

Budućnost

UDOVIČIĆ SAVETUJE MLADE: Ukradite iskustvo u inostranstvu, pa se vratite u Srbiju

Društvo -
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je danas plakete dobitnicima stipendije Fonda za mlade talente za studije u inostranstvu i pozvao studenta da ''ukradu'' što više znanja i iskustva u inostranstvu, unaprede sebe, a onda da se vrate u Srbiju.

''To je od krucijalne važnosti ako želimo da naša zemlja bude kvalitetnija'', rekao je Udovičić.

Svečanosti je prisustvovalo 200 mladih koji svoje studije nastavljaju na svetskim univerzitetima, a ministar je istakao da su znanje i obrazovanje najveći kapital. Kako je rekao, to je nesto što nikada niko u životu ne može da ukrade, otme, niti da se izgubi, ali i nešto u šta konstantno treba ulagati.

Podsetivši da je na tom konkursu za školsku 2015/2016. godinu stipendije dobilo ukupno 500 mladih, Udovičić je naveo da Vlada Srbije želi da upravo mlade podstakne, stipendira i pokrene energiju. Ministar je poručio stipendistima da su oni budućnost, kao i da se od njih najviše očekuje.

Ističući da je iznos stipendije 534.000 dinara, Udovičić je istakao da je cilj podstaći stipendiste, ali i pomoći njihovim roditeljima, koji na najbolji način znaju koliko su truda i odricanja imali.

''Zato želimo da pomognemo vašim roditeljima, a vama da pokažemo da ulažemo u naše najkavalitetnije, u mlade, jer od njih najviše očekujemo'', rekao je Udovičić.

Kako je naveo, cilj je da se mladi podstaknu da odu u inostranstvo da studiraju, steknu veštine, znanja i obrazovanje, ali da se onda vrate u Srbiju i to znanje prenesu na nove generacije. On je istakao i da je sam živeo u inostranstvu, poručujući stipendistima da su u tuđoj zemlji uvek stranci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track