OPOZICIJA: Veliki broj prihvaćenih amandmana dokaz da je Zakon o policiji loš
Foto: Zorana Jevtić

Rasprava u Skupštini

OPOZICIJA: Veliki broj prihvaćenih amandmana dokaz da je Zakon o policiji loš

Društvo -
Više od 100 prihvaćenih amandmana na predloženi zakon o policiji za opoziciju je danas bio argument u prilog ranijih tvrdnji da taj akt nije dobar, na šta su resorni ministar Nebojša Stefanović i poslanici SNS poručili da su u pitanju tehničke intervencije.

Na početku rasprave o 340 amandmana na taj zakonski akt, od kojih je Vlada Srbije prihvatila 104, naprednjaci su izašli sa podatkom da je prihvaćeno 40 njihovih amandmana, većinom tehničkih, ali da za razliku od drugih, koji su usvajanje njihovih amandmana koristili za reklamu, oni neće pribeći toj praksi.

Reagovao je poslanik DS Dragan Šutanovac koji je rekao da se ta stranka i opozicija ne slažu da su predloženi zakoni o policiji, o javnom redu i miru i o javnom okupljanju dobri i da je glavni dokaz za to upravo veliki broj prihvaćenih amandmana.

"Činjenica da je pivhaćeno 104 amandmana govori da mi radimo izmene i dopune zakona. Ne prihvatam da je ijedan amandman tehnički i nevažan. Ima veliki broj amandmana koji se odnose na suštinski rad policije", tvrdi Šutanovac.

Ministar Stefanović je precizirao da je od 104 prihvaćena amandmana 60 vezano za slovne i tehničke greške.

"Zahvalan sam na tome, ali to nije suštinski promenilo zakon", poručio je Stefanović.

Šutanovčeva stranačka koleginica Gordana Čomić je na to rekla da "jedan zarez u nekom članu može da proizvede ogromne posledice po živote ljudi, ako je na pogrešnom mestu" i da bi bilo dobro da imati zakon koji je tehnički dobro pripremljen.

Da predloženi zakon nema suštinskih zamerki smatra i predsednica skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost Marija Obradović (SNS), navodeći da je dobro što se obraća pažnja na tačke i zareze i što se priča o gramatičkim i pravopisnim greškama, ali da je suština zakona - odlična.

Poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević iskoristio je tu kratku raspravu da pohvali učinak svoje stranke, koja je od početka saziva podnela 1.947 amandmana, od kojih je prihvaćeno 184. Pavićević zato kaže da je Nova stranka u tome - šampion srpskog parlamentarizma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track