VOZAČI, OPREZ! Bez zimske opreme ne krećite na put
Foto: Dado đilas

Stvara se poledica

VOZAČI, OPREZ! Bez zimske opreme ne krećite na put

Društvo -
Slab i umeren sneg i niske temperature posebno u jutarnjim i večernjim satima dovode do stvaranja poledice, te Auto-moto savez Srbije savetuje vozačima da voze oprezno posebno na mostovima, nadvožnjacima i na ulazu i izlazu iz tunela.

Uobičajeno za nedeljno jutro, saobraćaj je slabijeg intenziteta, a prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije RS na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Granični prelaz Horgoš II (Reske) otvoren je samo za putnička vozila. Prelaz je otvoren od 07-19 časova, podseća AMS S.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i da voze oprezno i pažljivo.

"Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji," navode JP Putevi Srbije u saopštenju.

Na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta - auto-putevima, kolovoz je uglavnom suv, ponegde vlažan ali snega nema.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Valjeva, Novog Pazara, Ivanjice gde se preporučuje se oprezna vožnja.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Požarevca, Mačve, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Ivanjice, Beograda.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Požarevca, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Užica, Požege, Ivanjice, Beograda, a preporučuje se oprezna vožnja.

Na državnom putu IIA-211 kod Kruševca, na deonici Brzeće-Kopaonik, zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna je zimska oprema. Neprohodan je put drugog prioriteta II B-342 Ub - Karaula - Valjevo (Iverak) gde je došlo do otcepljenja kolovoza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track