(FOTO) I U VATRU I U VODU: Srbijo, ovi vojnici brane te od poplava!
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Uvek tamo gde treba

(FOTO) I U VATRU I U VODU: Srbijo, ovi vojnici brane te od poplava!

Društvo -
BEOGRAD - Pripadnici Vojske Srbije od danas su angažovani u svim opštinama u kojima je proglašena vanredna situacija posle poplava.
1 / 4 Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Na mestima gde je prethodna dva dana bilo najteže, u Lučanima, Čačku, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Požegi, Bajinoj Bašti i Novom Pazaru, pojačane su ekipe, koje uz upotrebu inženjerijskih mašina i druge mehanizacije rade na otklanjanju posledica poplavnog talasa.

Angažovani su pripadnici Kopnene vojske, Komande za obuku i Ratnog vazduhoplovstva i PVO. Veliki broj angažovanih pripadnika stekao je iskustvo u ovakvim situacijama, radeći danonoćno na suzbijanju posledica poplava 2014. godine.

„Pomoć Vojske Srbije stigla je takoreći odmah. Nisu nas ni ovoga puta zaboravili i hvala im. Smestili smo ih u našoj mesnoj zajednici i zajedno radimo evo već tri dana. Ne znamo šta nosi novi dan, ali znamo da vojska ostaje sa nama“, kaže Zoran Živanić iz Čačka, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane Srbije.

Na terenu sa vojnicima je i Aleksandar Ratković sa komšijama i zajedno rade na ojačanju rečnih vodotokova u okolini Čačka. „Prisustvo vojske motiviše nas da se okupimo u što većem broju tamo gde je najpotrebnije, da solidarno branimo ono što smo mukotrpno sticali, a voda nemilice odnosi“. Planirano je da vojska ostane na terenu sve dok to situacija zahteva, jer će posle poplava biti dosta posla da se oštećeni objekti i saobraćajnice vrate u funkciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track