HITNE MERE: Aerodrom Nikola Tesla uvodi jači nivo bezbednosti
Foto: Marina Lopicic

Kontradiverziona kontrola

HITNE MERE: Aerodrom Nikola Tesla uvodi jači nivo bezbednosti

Društvo -
BEOGRAD - Na aerodromu "Nikola Tesla" će biti uvedene mere za povećanje bezbednosti i na svakom ulazu u terminale biće postavljena kontradiverziona kontrola, izjavio je danas Tanjugu v.d. generalnog direktora aerodroma Saša Vlaisavljević.

"Hitne mere će biti preduzete, tako da će na svaki ulaz u terminale biti postaljena kontradiverziona kontrola - po tri rendgena i metal detektorska vrata. To znači da će samo dva ulaza u zgradu aerodroma u narednim periodu biti otovrena, a ostali će biti zatvoreni", rekao je Vlaisavljević.

Bezbednost se dodatno podiže posle terorističkih napada na briselskom aerodromu, On je rekao da aerodrom, zajedno sa ostalim službama, počev od MUP-a, najviše i ulaže u bezbednost, a ove godine će u te svrhe uložiti više od milijardu dinara.

"U ovom trenutku mogu da se samo izvinim našim putnicima jer će u narednom periodu: danima, nedeljama i mesecima, proces i tehnologija prihvata i oprema putnika biti usporena", naveo je on i dodao da je bezbednost putnika na prvom mestu.

Prvi čovek aerodrom napominje da će se kontrolisati svi koji ulaze na terminale, ali da će se u "špicevima" to raditi na drugačiji način nego u ostalim satima.

"Operatori na rendgenima i metaldetektoskim vratima su pojačali svoju budnost, pojačali smo smene, patrolnu aktivnost ispred same zgrade aeodroma", pojašnjava on. Kako kaže, u stalnoj su komunikaciji sa MUP-om koji, takođe, pojačava svoje mere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track