Stefanović: Pokrićemo sva školska dvorišta kamerama!
Foto: Dado Đilas

Akcija MUP Srbije

Stefanović: Pokrićemo sva školska dvorišta kamerama!

Društvo -
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da će uskoro sve škole u Beogradu i osnovne i srednje biti pokrivene video nadzorom, kao i boljim osvetljenjem u cilju veće bezbednosti dece i istovremeno pozvao roditelje da se aktivno uključe u akcije koje se tiču bezbednosti njihove dece.

"“Bezbednost dece u školama je problem kojem moramo svi zajedno da pristupimo i krenemo od sebe šta mi možemo da učinimo”", rekao je Stefanović u Sava centru na radnom sastanku o bezbednosti dece u školama i vrtićima na kom su učestvovali direktori, saveti roditelja i stručnih saradnka Predškolske ustanove “11. april” i osnovnih i srednjih škola sa opštine Novi Beograd.

Stefanović je napomenuo da je ova tribina važna, jer su na njoj roditelji, i da to vraća veru da možemo da menjamo stvari sa kojima nismo zadovoljni, rekao je Stefanović navodeći da je roditelj čije dete za dve godine kreće u školu. On je, takođe, naveo podatak da je Zakon o bezbednosti saobraćaja dao mogućnost da se roditelji uključe i uzmu od policije znak stop da bi zaustavljali saobraćaj ispred škole da deca pređu ulicu. “

"Ali za godinu dana nijedan roditelj nije se javio policijskoj stanici I nije došao da štiti svoje dete. Nisam došao ovde da vam pričam samo lepe stvari - treba da krenemo od toga da u ovoj akciji svi treba da budemo zajedno”", naglasio je Stefanović.

Ministar je ukazao da se u poslednje vreme menja struktura kriminala, te da je sve više prisutan u virtualnom svetu i da zbog toga MUP razvija odeljenja u policiji koja mogu da drže korak sa razvitkom sajber kriminala. Zbog narko dilera koji su ponekad prisutni u školskim dvorištima, počeli smo da radimo velike akcije osvetljavanja školskih dvorišta i da postavljamo kamere. “To daje određeni nivo sigurnosti, jer kriminalci znaju da imamo snimak svakog. Jedan deo osnovnih i srednjih škola ostao je još nepokriveno ali će biti urađen u narednom periodu”, naveo je Stefanović.

On je rekao roditeljima da MUP nema dovoljan broj školskih policajaca da pokriju sve škole i da često jedan policajac obilazi po tri škole, ali da će MUP gledati da taj problem prevaziđe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track