VOZAČI, OPREZ: Kiša i mokri kolovozi usporavaju saobraćaj
Foto: Kurir

Stanje na putevima

VOZAČI, OPREZ: Kiša i mokri kolovozi usporavaju saobraćaj

Društvo -

Kiša i mokri kolovozi danas će pratiti vozače najviše na jugu i jugoistoku zemlje, slaba magla i sumaglica se očekuje po kotlinama, dok je na putevima u planinskim predelima vidljivost smanjena zbog niske oblačnosti, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Kiša trenutno pada na području Valjeva, Beograda, Sremske Mitrovice, Kragujevca, Loznice i Ćuprje, dodaje AMS S.

Prohodnost puteva je dobra, ali je kiša koja je i tokom noći padala stvorila mogućnost odrona na Djerdapskoj magistrali, dolinom Ibra i Drine, kao i na svim ostalim putevima koji prolaze kroz stenske useke. Mokri kolovozi povećavaju zaustavni put vozila, te AMS S upozorava vozače da prilagode brzinu i voze sa većim odstojanjem od vozila ispred njih.

AMS S najavljuje da će se od sutra do 15. aprila, u periodu od 08.00 do 17.00 časova, izvoditi radovi na redovnom održavanju državnog puta I B reda broj 22, na deonici Ugrinovci - Rudnik.

Do sutra nije predviđeno potpuno zaustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad, deonica od Čiflika do Staničenja, magistralni put I B reda, broj 43.

Saobraćaj je obustavljen zbog aktivnog klizišta " Carevac" na državnom putu I/B reda broj 28, na deonici Dub - Kostojevići. Alternativni putevi su Užice - Kneževići (DP Ib/23) - Kremna (DP Ib/28) - Kaluđerske Bare - Bajina Bašta (IIa/170) - Rogačica ili Užice - Dubci (Ib/28) - Kremna (IIa/173 - Ib/28) - Kaluđerske Bare - Bajina Bašta (IIa/170) - Rogačica.

Do obustave saobraćaja je došlo i zbog radova na sanaciji klizišta na državnom putu II B reda broj 342, deonica Ub - Popučke - Iverak, a alternativni put je Ub - Slovac - Valjevo.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta, dodaje AMS S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja