POMOĆ STIŽE IZ MOSKVE Čepurin: Rusija će školovati ćerku Slađane Stanković!
Foto: Aleksandar Jovanovic

Humano

POMOĆ STIŽE IZ MOSKVE Čepurin: Rusija će školovati ćerku Slađane Stanković!

Društvo -

Povodom najavljivanja drugih međunarodnih igara u Sočiju, ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao je da će Rusija finansirati školovanje ćerke službenice Ambasade Srbije u Libiji Slađane Stanković, , koju su oteli pripadnici ISIS.

"Ambasada Rusije odazvala se na molbu porodice Stanković i sklopljen je dogovor sa jednom od ruskih banaka koja posluje u Srbiji da se pruži finansijska pomoć maloj Milici, kako bi devojčica završila srednju školu. Takođe, razmatra se mogućnost njenog studiranja na Moskovskom univerzitetu, sa perspektivom zapošljavanja u jednoj od ruskih firmi u Srbiji“, izjavio je Čepurin.Slađana Stanković oteta je u novembru prošle godine sa kolegom Jovicom Stepićem, a oboje su poginuli 22. februara u američkom bombardovanju položaja ISIS u gradu Sabrata.

Podsećanja radi, Druge međunarodne igre biće održane u Sočiju od 23. do 29. aprila. Prijavljeno je 600 dece iz 46 zemalja sveta. Na dnevnom redu Igara su takmičenja u različitim sportovima i bogat kulturno-obrazovni program.

U sportskom delu Igara biće održana takmičenja u košarci, odbojci, mini-fudbalu, šahu, stonom tenisu i plivanju. Kulturno-obrazovni program obuhvata popularna predavanja, susrete i upoznavanje sa ruskim jezikom i književnošću.

Na forumu u Sočiju učestvovaće i mladi novinari, predstavnici političkih, društvenih i naučnih krugova stranih država. Cilj ovih igara je da se učvrste međunarodne, sportske i društvene veze ka sunarodnicima iz inostranstva. Prve Igre sunarodnika održane su u Sočiju prošle godine.

(Sputnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track