NEMA POTVRDE DA JE SRBIN OTET U LIBIJI OSLOBOĐEN Odalović: Dok se ne javi, ne mogu da tvrdim
Foto: Dado Đilas

Ministarstvo čeka vesti

NEMA POTVRDE DA JE SRBIN OTET U LIBIJI OSLOBOĐEN Odalović: Dok se ne javi, ne mogu da tvrdim

Društvo -

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da veruje da je srpski državljanin Miroslav Tomić koji je otet u Libiji oslobodjen, ali da Ministarstvo nije dobilo potvrdu o tome.

"Nemačka firma u kojoj je zaposlen Tomić je obavestila da je on oslobodjen, ali da će kada bude došao u kompaniju ili na radno mesto tek tada biti dobijena ta zvanična potvrda, jer oni imaju informacije iz više izvora.

"Svi tvrde da je oslobodjen i svi tvrde da je slučaj rešen, ali dok se Tomić ne bude javio, niko ne može i ne želi da sa takvom sigurnošću potvrdi ovu vest", rekao je Odalović.

On je rekao da je kidnapovanje prijavila kompanija u kojoj je Tomić radio, nakon čega je Ministarstvo počelo komunikaciju sa libijskim vlastima.

"Odmah po saznanju da je Tomić kidnapovan uključile su se lokalne vojne jedinice i krenule su po tragu vozila kojim je Tomić napustio krug, jer je pošao da obidje naftno polje u neposrednoj blizini. Našli su mesto gde je došlo do susreta vozila sa vozilom u kome su bili kidnaperi", naveo je Odalović.

On je rekao da veruje da je informacija o oslobadjanju Tomića tačna, ali da je potrebna potvrda. Na pitanje šta je pozadina otmice Odalović je naveo da nemačka kompanija tvrdi da nema političke pozadine.

"Verovatno je ovde bila otmica zbog traženja novca, jer je to nešto što je u Libiji zadnjih godina jedna od unosnijih delatnosti raznih kriminalnih grupa", kazao je Odalović i dodao da kompanija nije potvrdila da je od nje tražen otkup. On je rekao da trenutno u Libiji živi i radi oko 350 srpskih državljana.

(Beta/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track