Mulk Holdings prodavao suncokretovo ulje na teritoriji Srbije
Foto: Profimedia I Printscreen FB

Odgovor Shaji ul Mulka

Mulk Holdings prodavao suncokretovo ulje na teritoriji Srbije

Društvo -

Pokušaj da se onemogući dalja prodaja našeg ulja po sniženim cenama, svakako nije u cilju krajnjih potrošača, koji na ovaj način pokušavaju da se dovedu u zabludu o kvalitetu našeg suncokretovog ulja sa brendom Žito, kaže se u odgovoru

BEOGRAD - Nakon što sam informisan od strane mojih saradnika i našeg advokata da je u većem broju medija izašlo više članaka i priloga kojima je pokušano da se iznošenjem neistina pričini šteta mojim kompanijama i lično meni, osećam potrebu da javnosti iznesem sve bitne činjenice vezane za suncokretovo ulje sa brendom Žito, navodi se u odgovoru Shaji ul Mulka, povodom teksta O OVOME BRUJE DRUŠTVENE MREŽE U SRBIJI: Uvozimo domaće ulje iz Ujedinjenih Arapskih Emirata!?

Mulk Holdings FZC je zaključio ugovor sa vladom Iraka o prodaji suncokretovog ulja u količini od 30.000t, a sve to na osnovu dogovora i zaključenih ugovora sa kompanijama čiji je vlasnik g-din Predrag Knežević, a koje su se obavezale da Mulk Holdings FZC prodaju potrebne količine suncokretovog ulja.

Partneri Mulk Holdings FZC i to kompanije g-dina Predraga Kneževića nisu uspeli da izvrše svoje obaveze u celosti, s tim što je određena količina suncokretovog ulja kupljena od Victoria Oil, preko Agro Genesis d.o.o. (vlasnik i direktor Predrag Knežević). Ista ta kompanija Victoria Oil je uradila etikete na arapskom i engleskom jeziku, a koje se i danas nalaze na flašama ulja. Kako Mulk Holdings FZC nije uspeo da ispoštuje ugovor prema vladi Iraka u celosti, tj. ni pretežnim delom, vlada Iraka je odbila da primi isporučene količine suncokretovog ulja.Imajući u vidu da je suncokretovo ulje proizvedeno u Srbiji, kao najlogičnije za Mulk Holdings je bilo da se isto vrati odakle je dopremljeno i da se preko kompanije u Srbiji Žito prerada Agro d.o.o. a čiji sam takođe vlasnik, proda na teritoriji Srbije.

Posebno skrećemo pažnju da je to isto ulje moralo prilikom izvoza da prođe sve neophodne kontrole i fitosanitarne inspekcije (kontrole dve akreditovane laboratorije u Srbiji, fitosanitarnu sertifikaciju Ministarstva Poljoprivrede i nezavisnu kontrolu kvaliteta od strane Baltic Control Emirates L.L.C. jer je ugovorom sa vladom Iraka tako zahtevano), a zatim prilikom uvoza da ponovo prođe fitosanitranu inspekciju i kontrole kvaliteta, stoga sa sigurnošću možemo reći da je to prošlo značajno viši stepen kontrole od bilo kog drugog ulja na teritoriji Republike Srbije i da se radi o ulju izuzetnog kvaliteta.

Na zahtev vlade Iraka na svakoj boci, etiketi suncokretovog ulja je moralo stajati da “ulje nije na prodaju” iz razloga što isto nije trebalo da se prodaje u Iraku već da se podeli stanovništvu na osnovu nekih njihovih kriterijuma.Nakon povratka ulja u Republiku Srbiju to ulje je ponuđeno na prodaju Victoria Oil-u uz mogućnost da oni formiraju cenu po kojoj bi ga kupili, međutim oni su to odbili, jer po našim saznanjima imaju nove količine koje planiraju da plasiraju na tržište. Sada kada je drugo privredno društvo iz Srbije odlučilo da to ulje kupi i kada se našlo u maloprodaji i dobro se prodaje, odjednom na vrlo čudan način kreće kampanja protiv tog ulja, a informisan sam da su određena lica iz Victoria oil izjavili medijima da su šokirani činjenicom da se to ulje nalazi u prodaji. Očigledno da nekome smeta da moje kompanije na teritoriji Republike Srbije, u cilju rasprodaje preostalih količina od 400 t suncokretovog ulja, prodaju jako kvalitetno ulje sa sniženom cenom. Pokušaj da se onemogući dalja prodaja našeg ulja po sniženim cenama, svakako nije u cilju krajnjih potrošača, koji na ovaj način pokušavaju da se dovedu u zabludu o kvalitetu našeg suncokretovog ulja sa brendom Žito.Zbog negativne medijske kampanje koja je napravljena i iznošenja mnogobrojnih neistina, sada već nakon dva dana ulje brenda Žito počinje da se povlači iz maloprodaja. Na prethodno opisan način mojim kompanijama i meni lično se ponovo pričinjava šteta, nakon milionske štete koju su moje kompanije pretrpele zbog poslovanja u Srbiji.Za sve što sam izneo u ovom pismu mi posedujemo i dokaze. Nadamo se da je ovo pismo razjasnilo sve nedoumice o kakvom se ulju zapravo radi, a mi ćemo se ovom pitanju posvetiti na vrlo profesionalan način, te ćemo u skladu sa našim interesima i zakonima Republike Srbije rešavati problem koji nam je prouzrokovan dosadašnjim postupcima kroz medije, navodi se u odgovoru Shaji ul Mulka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track