OSMACI, DA LI STE URADILI OVAKO: Evo rešenja testa iz matematike!
Foto: Nemanja Pančić/Ilustracija

Mala matura

OSMACI, DA LI STE URADILI OVAKO: Evo rešenja testa iz matematike!

Društvo -

BEOGRAD - Osmaci su danas drugi dan male mature polagali test iz matematike, sudeći po njihovim reakcijama zadaci nisu bili teški, a najviše glavobolje zadala im je geometrija.

Završni ispit za male maturante počeo je juče testom iz srpskog jezika, a završava se sutra kombinovanim testom iz biologije, fizike, hemije, istorije i geografije koji će trajati od 9 do 11 sati.

Prema podacima Ministarstva prosvete na test iz srpskog jezika je izašlo 98,09 odsto maturanata.Na završni ispit izlaze svi učenici osmog razreda, pa i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovane srednje škole, kao i polaznici programa funkcionalnog obrazovanja odraslih.

NA TESTU 98,20 ODSTOPrema podacima dobijenim od školskih uprava, prilikom polaganja testa iz matematike danas nije bilo neregularnosti i problema u školama na teritoriji Srbije. Izlaznost na ispit iz matematike, prema pristiglim podacima iz svih školskih uprava je 98,20 odsto.

Učenici, trećeg i poslednjeg dana završnog ispita, 17. juna od 9 do 11 časova polažu kombinovani test sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije. Učenici na završnom ispitu mogu ostvariti ukupno 30 bodova, svaki test nosi po 10 bodova, a uspeh u školi se boduje sa maksimalnih 70 poena.

Ukupan broj poena ostvarenih na osnovu uspeha u osnovnoj školi i na završnom ispitu predstavlja konačan broj poena na osnovu kojih će se učenici opredeljivati za željene škole.Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. a konačni 24. juna 2016. godine. Popunjavanje i predaja liste želja je 25. i 26. juna u matičnim školama, a upis učenika u prvom upisnom krugu je 5. i 6. jula 2016. godine.Upis učenika u drugom upisnom krugu je 8. jula 2016. godine, navodi se u saopštenju.

(Fonet)

Zbog najavljenih visokih temperatura narednih dana u Srbiji, Ministarstvo prosvete apelovalo je da škole učenicima koji polažu završni ispit obezbede što ugodnije uslove - rashlađene prostorije i flašice sa vodom.

EVO KAKAV JE BIO TEST IZ MATEMATIKE: Osmacima geometrija zadala glavobolje!

KAKO STE PROŠLI: Ovo su rešenja testa iz srpskog!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track