BRUKA: Zoran Babić pobegao sa male mature
Foto: Zorana Jevtić

Političari izbegli kombinovani test za osmake

BRUKA: Zoran Babić pobegao sa male mature

Društvo -

Ne mogu sad, na važnom sam sastanku. A i treba da budem maksimalno koncentrisan na pitanja. Čućemo se kasnije, poručio je naprednjak, i više se nije javio

Mala matura juče je završena kombinovanim testom iz pet predmeta - istorije, geografije, biologije, fizike i hemije. Svršeni osmaci uglavnom su opisivali ovaj test kao najlakši, međutim, određena pitanja zadala su im glavobolju.Tako je najviše maturanata zastalo na pitanjima koji ustanak je počeo 1804, od koje bolesti nas štiti vakcina BCG, kojim slivovima pripadaju određene reke u Srbiji, ali i na onom o eksploziji atomske bombe.Međutim, i srpski političari se nisu baš proslavili kad smo ih hteli da testiramo. Mahom su izbegavali da odgovaraju. Među njima je prednjačio Zoran Babić iz SNS.- Ne mogu sad, verujte mi! Na važnom sam sastanku. A treba i da budem maksimalno koncentrisan na pitanja! Čućemo se posle - zbrzao je Babić, poznat po izrazima poput „vazduplohov“ i „svemirske godine“:- Čućemo se sigurno, ne brinite! - reče naprednjak i više se ne javi.Bivši ministar odbrane i član DS Dragan Šutanovac rekao je da odgovara samo na pitanja iz matematike, dok je Dubravka Filipovski iz Nove Srbije bila izričita:- Ma dosta više s tim! Zovete me samo kad treba da se odgovara na neka pitanja - kad je bio Sretenjski ustav i tako dalje. Ja sam ozbiljna osoba! Znala bih to, ali neću da odgovaram!Estradnjaci i fudbaleri su pokazali više spremnosti da odgovaraju na pitanja za svršene osmake.

PITANJA I TAČNI ODGOVORI1. Koji ustanak je počeo 1804. godine?- Prvi srpski ustanak.2. Od koje bolesti nas štiti vakcina BCG?- Tuberkuloze.3. Eksplozivni oblak od ove bombe diže se 18 km iznad zemlje, a njena prva detonacija usmrtila je 220.000 ljudi.- Detonacija atomske bombe4. Povežite reke s njihovim morskim slivovima- Beli Drim - Jadransko more- Pčinja - Egejsko more- Pek - Crno more- Tisa - Crno moreMilan Lane Jovanović, fudbaler1. Prvi srpski ustanak, podigao u Orašcu naš veliki vožd Karađorđe, večna mu slava!2. Jao, nemam pojma za tu vakcinu, moram malo opštu kulturu da obnovim3. Atomska bomba u Nagasakiju4. Beli Drim - Jadransko more, Pčinja - Jao, to teče u Grčku i Albaniju, je l‘ da? Pa gde će posle ona... Jaoooo, pa šta da radimo za nju? To je Pčinjski okrug, oko Vranja... Da li se to posle u Vardar uliva? Odustajem, ne znam definitivno! Pek - mislim da je Crno more, Tisa - (dugo razmišlja) - pa valjda isto Crno more, a?Ivan Gavrilović, pevač1. Prvi srpski ustanak2. Ja svoje dete nisam vakcinisao, ali mislim da je tuberkuloza3. Atomska4. Beli Drim - pa ide na Kosovo, ne ide nigde! Ne uliva se u more! Pčinja - to bog jedini zna gde se uliva. Pek i Tisa - pa to je kanal Dunav-Tisa-Dunav... Zar to ide negde? Pa valjda u Crno more! Jao, nemojte da ispadnem najgori!Nenad Jestrović, fudbaler1. (posle dužeg razmišljanja) Prvi ustanak2. Samo sekundu... Sad je najmlađe dete trebalo to da primi... Jao, ne znam stvarno. Čekajte da pitam suprugu. Da nije protiv bolesti pluća? Evo, i ona kaže pluća3. Atomska bomba u Hirošimi 1945. godine4. Beli Drim - ide u Albaniju... Ne znam... Možda Egejsko, Pčinja - gde je to? Je l‘ to dole kod Vranja? Nisam znao da se uliva u neko more. Neka bude Crno. Pek i Tisa - da li se to uopšte uliva u more? Jao, bolje da ste me pitali nešto iz geografije, u školi sam bio mnogo jak iz tog predmetaSlađa Delibašić, pevačica1. Paa... Srpski ustanak! Pa da, Prvi srpski ustanak!2. Aha, pa protiv svih infekcija se daje. Tuberkuloze najviše, čini mi se.3. Atomska bomba.4. Pčinja, je l‘ to u Makedoniji? Ne, južna Srbija. Onda Egejsko! Beli Drim, e to ne znam. Čini mi se Jadransko! Pek se uliva u Dunav, a Dunav u Crno more. Znači, Crno more, je l‘ tako? Tisa - pa isto tako: Dunav, pa Crno more!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track