NOVA TURA POMOĆI: U Makedoniju poslato još 27 pripadnika srpske policije
Foto: MUP Srbije

Sanacija nakon razornih poplava

NOVA TURA POMOĆI: U Makedoniju poslato još 27 pripadnika srpske policije

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović uputio je danas dodatne snage i opremu Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Makedonije kao pomoć u sanaciji posledica poplava izazvanih obilnim padavinama.

Kako je saopštilo Ministarstvo, u Makedoniju je krenulo 27 pripadnika MUP-a iz Sektora za vanredne situacije iz Beograda, Jagodine i Kruševca sa 20 pumpi za ispumpavanje vode i dodatnom pratećom opremom.

U Makedoniji se od juče nalazi više terenskih vozila i kamiona s neophodnom opremom i pumpama, kao i dvadesetak pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a, koji su po dolasku u prigradsko naselje Creševo u Skoplju angažovani na zaštiti i spasavanju stanovništva, kao i na sanaciji terena i crpljenju vode.

U snažnom nevremenu, koje se dogodilo u subotu uveče i tokom noći, poginule su, prema poslednjim podacima, 22 osobe na području glavnog grada Makedonije, povređeno je više desetina ljudi, a policija i dalje pretražuje teren i traga za mogućim novim žrtvama. Snažno nevreme pričinilo je i veliku materijalnu štetu i ostavilo pustoš u pogođenim delovima grada. Oštećene su kuće, ulice i automobili. Bujice su nosile i prevrtale automobile, a neki delovi grada su ostali bez struje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track