POTEZ IZ OČAJA Studentkinje nude seks za 1.000 dinara!
Foto: Shutterstock

Nemaština ih oterala u očaj

POTEZ IZ OČAJA Studentkinje nude seks za 1.000 dinara!

Društvo -

Devojke sve više bave najstarijim zanatom, a parama koje zarade plaćaju školarinu, stan i hranu, jer drugačije ne mogu da se izdržavaju dok studiraju.

Teška materijalna situacija primorala je mnoge studentkinje na prostituciju, a u toj borbi za golo preživljavanje one su spremne da svoje telo prodaju čak i za 1.000 dinara.- Studentska prostitucija je bukvalno procvetala u Beogradu u poslednjih godinu dana, a glavni razlog za to je nemaština. Neke studentkinje tako zarađuju sebi za život, plaćaju školarinu, kupuju hranu... Mnoge od njih su na fakultetu uzorne, pa tako tokom dana marljivo uče, a noću čekaju mušterije kod Plavog mosta i oko železničke stanice. Međutim, dok elitne prostitutke za sat zarađuju više stotina evra, ove devojke seks nude za tričavih 1.000-2.000 dinara - kaže naš sagovornik i dodaje da se u poslednje vreme i mladići sve češće bave prostitucijom:Na cedilu- Pristaju na sve, „posao“ obavljaju u kolima ili u stanu klijenta. A cene su tako niske zato što im je novac hitno potreban za preživljavanje, dok je, s druge strane, i konkurencija velika, što takođe obara cenu. I u ostalim univerzitetskim centrima u Srbiji je verovatno slično.Goran Miletić, programski direktor u Sivil rajts defendersu, smatra da u ovom slučaju treba krenuti od odgovornosti države i da se ne može sve svoditi na to što osobe nemaju novca.- Ljudi pokušavaju da pronađu izlaz iz životnih situacija koje idu do te tačke da nemaju šta da jedu ili gde da žive. Potrebno je makar za trenutak staviti se u situaciju tih devojaka. Društvo je neodgovorno i puno predrasuda, a treba zamisliti situacije koje ljude teraju da se bave prostitucijom.

via GIPHY

Psihoterapeut Zoran Milivojević navodi da kod nas još od devedesetih vlada beznađe i da su tu najranjiviji mladi, koji se upoređuju sa svojim vršnjacima, pa ako nemaju novca za pristojan život kao i ostali, spremni su na sve - čak i na odavanje prostituciji.

via GIPHY

Mladi bez budućnosti- Ovo, nažalost, obeležava savremeni način života, gde je 50 odsto mladih nezaposleno i ima negativan stav prema tome šta može da uradi u životu. Takođe, prostituisanje zbog nemaštine može se protumačiti i kao očajnički potez. Mladi ne vide perspektivu, imaju stav kako je sve bez veze, kako je svako ko vredi otišao u inostranstvo, dok oni koji nisu imali tu sreću ostaju u Srbiji da preživljavaju. I onda se prostitucija kod pojedinih pojavljuje kao izbor i izlaz.

ČINJENICESVAKI PETI STUDENT U INDUSTRIJI SEKSA- Studentska prostitucija je u porastu i u svetu- Svaki peti student/-kinja radi u industriji seksa, pokazalo je istraživanje u Britaniji- Takođe, jedan od 20 studenata se prostituiše da bi platio školovanje i imao za studentski život- Posao striptizete ili prostitutke se ne razlikuje od rada u kafiću, navodi Trejsi Sagar s Univerziteta Svonzi- Sagarova smatra da seksualni rad nije štetan i da studenti ne treba da budu žigosani ili kažnjavani zbog toga- Ko se u Srbiji bavi prostitucijom, koristi usluge ili za to ustupa prostorije, kažnjava se sa 50.000 - 150.000 dinara ili zatvorom od 30 do 60 dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track