Podstanari mi uzeli stan

Muke Radoslava Davidova

Podstanari mi uzeli stan

Društvo -
Milovanovićima sam izdao nekretninu na Novom Beogradu u avgustu. Od tada ne plaćaju kiriju, a meni ne daju da uđem u stan.

BEOGRAD - Izvisio.- Kad sam prošle godine porodici Milovanović izdao stan u Jurija Gagarina na Novom Beogradu, nisam ni slutio da će me snaći ovakva muka i beda. Dali su mi samo 100 evra kapare, uselili su se u avgustu i već devet meseci ne plaćaju kiriju, a meni ne daju da uđem - ovako se jada Radoslav Davidov, vlasnik stana.

On je Goranu Milovanoviću izdao stan po mesečnoj ceni od 230 evra. Potpisali su ugovor na godinu dana i dogovorili se da kiriju plaća mesečno.

- Zvao sam i čekao ga danima, uvek je imao neki izgovor. Vadio se da nema novac zbog dece, da ih vodi na ekskurziju i slično. Imao sam razumevanja i strpljenja neko vreme, ali kad su računi počeli da se gomilaju, rešio sam da im otkažem izdavanje - priča Davidov. Kaže da to nije uticalo na porodicu Milovanović. Nisu planirali da se isele, ali ni da plaćaju. Ni kiriju ni račune.

- Sve do novembra sam imao strpljenja, a onda sam rešio da im isključim struju jer sam mislio da će to da ih natera da konačno izađu. Grdno sam se prevario - oni se nisu makli iz mog stana - kaže Radoslav Davidov.

S druge strane, Goran Milovanović se žali jer mu je Davidov ugasio struju i kaže da zbog toga neće da plaća zakup.

- Preživeli smo zimu bez struje. Ne možemo da kuvamo, pa zato jedemo po restoranima, nosimo garderobu na pranje i peglanje. Više nas košta to nego što bi kirija. Kiriju sam mu plaćao dok mi nije bespravno dao otkaz. Imamo ugovor na godinu dana i dok to ne istekne, nećemo da se iselimo. Ne plaćamo jer nas je ostavio da živimo u nehumanim uslovima.

Milovanović, koji se bavi nekretninama, kaže da su obojica podneli tužbe i da će sud dati konačnu odluku.

- Naravno, tražiću i materijalnu nadoknadu - kategoričan je Milovanović, koji u spornom stanu živi sa suprugom i dvoje dece.

I policija nemoćna

- Kad god je neko od moje porodice pokušao da uđe u naš stan, oni su zvali policiju, mahali ugovorom i izbacili nas. Ja više ne znam šta da radim, tužio sam ih i ništa - očajno kaže vlasnik stana Davidov, ne znajući kome više da se obrati. Kako kaže, ni policija nije mogla ništa da uradi s obzirom na to da je ugovor o iznajmljivanju potpisan na godinu dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track