SVEČANI PRIJEM NOVIH STUDENATA POLICIJSKE AKADEMIJE Stefanović: Kriminalci gube bitku sa policijom
Foto: MUP Srbije

Efikasna borba zavisi od visoko obrazovanih policajaca

SVEČANI PRIJEM NOVIH STUDENATA POLICIJSKE AKADEMIJE Stefanović: Kriminalci gube bitku sa policijom

Društvo -

U Kriminalističko-policijskoj akademiji (KPA) u Beogradu danas je održan svečani prijem novih studenata, kojima je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao da kriminalci gube bitku sa policijom i da od studenata očekuje da budu nosioci te borbe u budućnosti.

Stefanović je istakao da efikasna borba zavisi od visoko obrazovanih policajaca, koji moraju da imaju snagu da iznesu svaki zadatak koji država stavi ispred njih.

On je naglasio da država hoće da pokaže da drušvo može da računa na policiju i da građani mogu da se osećaju bezbedno.

Foto: MUP
Foto: MUP

Stefanović je istakao da su u proteklom periodu resena mnoga krivična dela, čime je vraćeno poverenje građana u policiju, i kao primer naveo hapšenje 400 osoba i zaplenu 1,8 tona narkotika u poslenja dva meseca.

Kada stupite u redove policije, rekao je Stefanović studentima, od vas očekujemo da pokažete istu vrstu požrtvovanog rada i lojalnost prema državi i društvu.

Ministar i vd dekana KPA Dragana Kolarić potpisali su danas Sporazum o stručnom osposobljavanju profila za vršenje policijskih poslova, kako bi određeni broj studenata mogao da nađe zaposlenje u MUP-u.

Foto: MUP
Foto: MUP

Stefanović je rekao da će najbolji dobijati posao i da će se Ministarstvo truditi da ozbiljnom i odgovornom kadrovskom politikom napravi za svršene studente što više mesta u policiji.

Kolarić je rekla da su izborom da studiraju na KPA brucoši te visokoškolske ustanove pokazali zrelost i odgovornost i naglasila da je policijski posao složen i da zahteva da čovek zakonitost stavlja ispred svega.

Ona je dodala da Srbija razvija savremeni koncept policijskog obrazovanja i istakla da država od 1921., kada je osnovana prva Policijska škola, uvek čvrsto i odlučno stajala iza ustanove koja školuje policajce i da je tako i danas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja