NEMAC PROMENIO VERU I IME ZBOG KOSOVA German: Sramota me je kada pomislim na svoj prethodni život!
Foto: Printscreen Twitter

Pokrstio se

NEMAC PROMENIO VERU I IME ZBOG KOSOVA German: Sramota me je kada pomislim na svoj prethodni život!

Društvo -

Posle boravka na Kosovu i Metohiji Nemac Majkl Miler iz Drezdena rešio je da promeni i ime i veru

U Sremsku Mitrovicu doneo je humanitarnu pomoć za naše sugrađane u enklavama. Iz želje da sazna pravu istinu, o životu Srba na Kosovu i Metohiji, Majkl Miler (34) iz Drezdena, pre dve godine prvi put se uputio na jug Srbije.

Ovaj mladi Nemac koji do tada nije imao kontakt sa Srbijom, posle obilaska srpskih enklava, sa humanitarnom organizacijom “Evropskog fronta solidarnosti sa Kosovom”, zavoleo je naš narod, istoriju, kulturu, i rešio da pređe u pravoslavlje.

Na svom putovanju ka Kosovu i Metohiji, Majkl je prvo rešio da poseti prijatelje u Sremskoj Mitrovici. U grad na Savi stigao je kolima punim paketa pomoći za Srbe u enklavama južno od Ibra. Međutim, pre nego što je nastavio put, želeo je da na jug ode kao pravoslavac. Krstio se i dobio ime po Svetom Germanu Aljaskom koji se smatra apostolom pravoslavlja u Americi i na Zapadu.

" Boraveći među Srbima, shvatio sam nešto što je teško objasniti rečima, nešto što ljudi u mom okruženju teško mogu da shvate, posebno oni koji nikada nisu imali iskustvo slično mom. Osetio sam neku promenu u sebi, sila koju ni sada ne mogu da objasnim me dotakla", kaže danas Majkl Miler – German.

" Sada, posle svega što se desilo, sramota me je kada pomislim na svoj prethodni život i činjenicu da sam se smejao religioznim ljudima ",zaključuje on.

(Novosti.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track