VOJSKA 2 PUTA PRODALA ISTI STAN: Uzeli pare za nekretninu, pa je dali drugom!
Foto: PET

HIT

VOJSKA 2 PUTA PRODALA ISTI STAN: Uzeli pare za nekretninu, pa je dali drugom!

Društvo -

Ugovor o otkupu stana u Ulici omladinskih brigada 24 u Beogradu Ministarstvo odbrane greškom sklopilo i sa Emilijom Žunić i s njenim komšijom

Ministarstvo odbrane Srbije, odnosno Vojnograđevinska direkcija „Beograd“, dva puta je prodalo isti stan u Ulici omladinskih brigada 24 na Novom Beogradu.To je otkriveno kad je Milovan Žunić, koji je posle 20 godina otplaćivanja stana nasleđenog od majke Emilije, pokušao da ga uknjiži na svoje ime, a ispostavilo se da je on još 1993. godine u Katastru nepokretnosti Novi Beograd uveden na komšiju Dušana Ćurića, koji živi u stanu broj 15 u istom ulazu.Vlasnik umro- Majka je stan broj 3 od 61,76 kvadrata dobila od Ministarstva odbrane, odnosno od Vojnograđevinske direkcije „Beograd“ 1968. godine, a ugovor o njegovom otkupu potpisala je 4. maja 1995. Otplatio sam ga posle 20 godina i u septembru prošle godine predao sve papire za uknjiženje u Katastru Novi Beograd. Iz katastra su me ubrzo obavestili da je moj stan još devedesetih uknjižen na mog komšiju Ćurića iz stana broj 15, koji ga je otplatio gotovinom - priča za Kurir Milovan Žunić.Žunić dodaje da je na sastanku u katastru, kome je, osim njega, prisustvovao komšija Dušan Ćurić i predstavnik Vojnograđevinske direkcije „Beograd“ otkriveno da je Vojska napravila grešku jer je dva puta prodala isti stan.- Prilikom sklapanja ugovora o otkupu stana s Dušanom Ćurićem greškom službenika Ministarstva odbrane, umesto stan broj 15 na trećem spratu, upisan je stan broj tri, u kome ja živim s porodicom. Ćurić nije primetio grešku i odmah ga je otplatio kešom i uknjižio na svoje ime. Zapisnikom sa sastanka Ministarstvu odbrane naloženo je da aneksom ugovora s Ćurićem ispravi grešku da bih ja mogao da uknjižim moj stan. Međutim, ni posle devet meseci to nije urađeno. U maju ove godine komšija Ćurić je preminuo, a pošto je moj stan uknjižen na njega, plašim se da ga njegovi naslednici ne prodaju budzašto i ostave me na ulici - očajan je Žunić i dodaje da je problem i u tome što je stan u kome živi Ćurić veći, pa će njegovi naslednici morati da doplate da bi ga otkupili od Vojske.Nema prodajeAdvokat Vojin Biljić objašnjava da, pod uslovom da je pomenuto činjenično stanje tačno, ne postoji opasnost da će naslednici preminulog Ćurića prodati Žunićev stan jer oni nisu ni vlasnici tog stana, pa ne mogu da ga prodaju.- Njihov otac je od Vojske dobio stan broj 15, ali je zbog tehničke greške u ugovoru pogrešno zaveden u katastru i dok se to ne ispravi, sve dalje prodaje te nepokretnosti ne bi bile zakonite. Ako bi neko kupio stan od njih, on ne bi mogao da postane vlasnik jer bi ga stekao od nevlasnika - kaže Biljić i dodaje da je katastar dužan da na zahtev Ministarstva odbrane ispravi nastalu grešku.

MINISTARSTVO ODBRANE Znaju za problem, priznali grešku ČEKA SE OSTAVINSKA RASPRAVADa su grešku napravili njihovi službenici još daleke 1992. godine, priznaju i u Ministarstvu odbrane, ali tvrde da je njeno ispravljanje preduhitrila smrt Dušana Ćurića.- U spornom ugovoru o otkupu nepokretnosti između prodavca Ministarstva odbrane i kupca Dušana Ćurića došlo je do greške tako da je upisan stan br. 3 na prizemlju, površine 61,76 m2, umesto stan broj 15 na trećem spratu površine 64,17 kvadrata. Planirano je da se tehnička greška reguliše aneksom ugovora, ali s obzirom na to da je kupac Dušan Ćurić preminuo neposredno pre zakazane overe pripremljenog aneksa ugovora, Vojnograđevinski centar „Beograd“ nije u mogućnosti to da uradi dok se ostavinskim rešenjem ne odredi zakonski naslednik na predmetnom stanu - tvrde u Ministarstvu odbrane i dodaju da je radi sprovođenja ostavinske rasprave supruzi pokojnog Dušana Ćurića izdata potvrda da je on otkupio stan br. 15.- Po okončanju ostavinskog postupka, očekujemo da se supruga pokojnog Dušana Ćurića sa ostavinskim rešenjem javi Vojnograđevinskom centru „Beograd“ radi realizacije aneksa ugovora o otkupu stana kojim će se otkloniti greška - kažu u Ministarstvu odbrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track