OD NOVEMBRA OVE GODINE: Vojska Srbije dobija još 300 vojnika u stroju
Foto: Ministarstvo Odbrane Republike Srbije

Veće novčane naknade

OD NOVEMBRA OVE GODINE: Vojska Srbije dobija još 300 vojnika u stroju

Društvo -

BEOGRAD - Na inicijativu ministra odbrane Zorana Đorđevića, pokrenuta je procedura za prijem 300 profesionalnih vojnika do početka novembra ove godine, dok se naredne godine očekuje prijem još 1.500 vojnika u Vojsku Srbije.

Do sada je u 2016. godini primljeno 95 profesionalnih vojnika, dok se na obaveštenje o prijemu profesionalnih vojnika u Specijalnu brigadu, koji se primaju iz redova vojnika u rezervi iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, u roku od dve nedelje odazvalo 255 kandidata.

U profesionalnu vojnu službu mogu da budu primljeni samo kandidati koji su prethodno odslužili vojni rok sa oružjem, a Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije od decembra ove godine uspostavljaju novi način dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem, koje će trajati šest meseci.

Cilj je da se dodatnom obukom vojnika unaprede operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije, da se rasterete profesionalni vojnici koji će se više baviti usavršavanjem stečenih znanja i veština, kao i da se osnaži rezevni sastav.

Jedan od benefita predviđenih za nove vojnike jesu veće novčane naknade u poslednja tri meseca služenja vojnog roka, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track