Sastanak Republičkog javnog tužioca sa Vrhovnim državnim tužiocem Slovenije
Foto: Republičko Javno Tužilaštvo

unapređenje bilateralnh odnosa Republike Srbije i Republike Slovenije

Sastanak Republičkog javnog tužioca sa Vrhovnim državnim tužiocem Slovenije

Društvo -

BEOGRAD - Republički javni tužilac Zagorka Dolovac održala je u Beogradu sastanak sa Vrhovnim državnim tužiocem Republike Slovenije, dr. Zvonkom Fiserom, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova dr. Nebojšom Stefanovićem i predsednikom Vrhovnog kasacionog suda, Dragomirom Milojevićem.

Visoku delegaciju Vrhovnog državnog tužilaštva Slovenije primili su i potpredsednik narodne skupstine, Veroljub Arsić i predsednik odbora za pravosuđe, drzavnu upravu i lokalnu samoupravu, Petar Petrović.

Na sastancima je istaknuto da je poseta Vrhovnog državnog tužilastva Republike Slovenije izuzetno značajna za unapređenje bilateralnh odnosa Republike Srbije i Republike Slovenije i procesa pridruživanja Republike Srbije Evropskoj Uniji.

Posebno je naglašeno da je regionalna saradnja organa za sprovođenje zakona i pravosudnih organa imperativ za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala , terorizma , krijumčarenja migranata, korupcije i drugih teskih krivičnih dela, radi unapređenja bezbednosti naših građana i očuvanja stabilnosti u regionu i Evropi.

Na sastancima su razmenjena iskustva i informacije o položaju, nadležnosti i najboljim praksama postupanja javnih tužilaštava , policijskih i pravosudnih organa i navedeno da ovi drzavni organi imaju veliki značaj za sprovođenje Akcionog plana za poglavlje 23 i Akcionog plana za Poglavlje 24, čije ostvarenje doprinosi kako boljem životu građana Srbije, tako i pridruživanju Evropskoj Uniji i istaknut je značaj razmene iskustava i podrške Republike Slovenije ovom procesu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track