Preminuo protojerej-stavrofor Radovan Bigović

Iznenada, u 57. godini

Preminuo protojerej-stavrofor Radovan Bigović

Društvo -
Umro u četvrtak uveče u Beogradu

BEOGRAD - Profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu i protojerej-stafrofor Radovan Bigović iznenada je umro u 57. godini, potvrđeno je u Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve.

U Patrijaršiji je rečeno da je Bigović umro u četvrtak uveče u Beogradu. Bigović je rođen 17. januara 1956. godine u Nikšiću a Bogosloviju je završio u manastiru Krka.

Diplomirao je na Pravoslavnom bogoslovskom i Filozofskom fakultetu. Na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu doktorirao je 1993. godine, kada je izabran i za docenta. Vanredni profesor postao je 2000. godine a redovni 2010. godine. Dva puta je bio i dekan tog fakulteta.

Kako se navodi na sajtu RTS, Bigovića je za nekoliko dana čekao i izbor za dekana Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu.

Bio je član Udruženja književnika Srbije, i urednik filozofsko - teološke biblioteke "Službenog glasnika" Srbije. Pored knjiga objavio je oko sto studija, članaka i eseja u raznim časopisima u zemlji i inostranstvu. Posebno se bavio odnosima Crkve i društva. Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Sahrana u ponedeljak na zemunskom groblju

Protojerej-stavrofor, profesor dr Radovan Bigović, biće sahranjen u ponedeljak 4. juna u 13 sati na groblju u Zemunu, a zaupokojena liturgija i opelo biće služeni istog dana u 9 sati u zemunskoj crkvi Svetog Arhangela Gavrila, saopštila je Patrijaršija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track