VUČIĆ O POLICIJSKOJ PROVERI POSLOVANJA EPS: Očekujem informaciju sutra na svom stolu
Foto: Dado Đilas

VUČIĆ O POLICIJSKOJ PROVERI POSLOVANJA EPS: Očekujem informaciju sutra na svom stolu

Društvo -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zatražio informaciju u vezi s poslovanjem EPS-a i da se nada da će ga sutra na stolu sačekati puna informacija u vezi s tim, a reč je o medijskim napisima koji govore o "velikoj pljački struje" koja se odvijala u vreme bivšeg rukovodstva tog javnog preduzeća.

"Živ se pojedem, ali bukvalno se živ pojedem kada vidim da kažu treba nam gas po 220 i dovoljno nam je hiljadu kubnih metara da bismo mogli da poslujemo profitabilno. A onda im obezbedite gas za 195 i kažete izračunajte koliki vam je profit tada, a onda vam kažu naš gubitak će da bude 15 miliona evra i to vam kažu tek kad ih pritisnete i insistirate na tome, a pre toga stalno dobijate lažne izveštaje", rekao je Vučić novinarima.

Kako je rekao, poslednji izveštaj koji je dobio bio je krajem avgusta i tada je bio relativno zadovoljnan njime.

"A onda sam hteo u zemlju da propadnem kad sam pročitao... To je za nas ne tako veliki novac kao RTB Bor i Železara..", rekao je predsednik vlade.

NA OSNOVU NALAZA UNUTRAŠNJE KONTROLE: Policija proverava poslovanje EPS

On je rekao da su dugovi Petrohemije, što će se u narednom periodu rešavati, dostigli 620 miliona evra.

"Cela država da duguje pa nije malo, mi time moramo da se bavimo i da rešavamo, jer to traje decenijama godinama i sad treba to da rešimo", rekao je Vučić.

On je ponovio da će zatražiti punu informaciju za EPS i da će kada je dobije moći opširije da se izjašnjava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja