Majka ukrala svoje dete!

Nesvakidašnji događaj

Majka ukrala svoje dete!

Društvo -
Naša snaja napustila je Vukašina (3) pre 14 meseci, a otela ga je iz Centra za socijalni rad na Paliluli, tvrdi mališanova baka Dragana Brajković

BEOGRAD - Stravično!- Snaja nam je pre dva dana ukrala unuka iz Centra za socijalni rad. Niko ne zna gde je on sada... Pre tri meseca nam je umro sin Đorđe, a ona ni na sahranu nije došla. Kakva je to žena? - ovako počinju priču za Kurir Dragan i Dragana Brajković, čija je snaja Jelena Vujić Brajković, kako tvrde, pre dva dana iz Centra za socijalni rad na Paliluli ukrala svog sina, a njihovog trogodišnjeg unuka.

Brajkovići kažu da Jelena 14 meseci nije želela ni da čuje za svog sina i da joj je bilo dozvoljeno da ga viđa samo u Centru za socijalni rad.

- Odveo sam malog Vukašina, ali on majku nije prepoznao. Ona je za njega potpuni stranac. Posle sat vremena uzela ga je u naručje i pobegla iz Centra. Pokušao sam da je zaustavim, ali trojica nabildovanih momaka isprečila su mi se na putu. Život nam je uništila - priča kroz suze Dragan.

Jelena je tri godine bila u braku s njihovim sinom Đorđem, a onda su se razišli. Prema Draganovim rečima, Đorđe i Jelena se nisu razveli, ona je samo otišla od kuće i više se nije javljala. Pre tri meseca Đorđe je iznenada preminuo, a Jelena se nije pojavila ni na sahrani. Skrhani od bola, njegovi roditelji utehu su imali samo u unuku Vukašinu.

- Svi su mi pričali da moram da nastavim da se borim i živim zbog unuka. Šta ću sad kad njega nema?! Plašimo se za njega, traumu će da doživi - jecajući priča Dragan.Povodom ovog slučaja kontaktirali smo i sa MUP, ali do zaključenja broja odgovore nismo dobili.

Centar: Pokrenućemo postupak!Iz Centra za socijalni rad rekli su nam da su u obavezi da čuvaju podatke o maloletnom detetu, ali da će u ovom slučaju pokrenuti hitan postupak.

- Ukoliko postoji sumnja da roditelj ne vrši roditeljsku dužnost na adekvatan način i svojim postupcima ugrožava interese deteta, Centar za socijalni rad pokreće hitan postupak preispitivanja roditeljske podobnosti radi zaštite dece i u skladu s procenom preduzima dalje mere iz svoje nadležnosti - rekli su u Centru.

Majka: Neću da vam se pravdam!Vukašinova majka Jelena Vujić Brajković nije bila raspoložena za razgovor.- Nema potreba da odgovaram na vaša pitanja. Nemojte da me ispitujete. Na kraju krajeva, kako mogu da ukradem svoje rođeno dete - rekla je Jelena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track