ŠARČEVIĆ: Do kraja 2017. u srpskim školama 17 dualnih obrazovanih profila
Foto: Kurir Tv

Poseta Rumi

ŠARČEVIĆ: Do kraja 2017. u srpskim školama 17 dualnih obrazovanih profila

Društvo -

BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je danas u Rumi da će najmanje 17 dualnih obrazovnih profila biti uvedeno u srpske škole do kraja 2017. godine.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, Šarčević je tokom razgovora sa predsednikom opštine Ruma Slađanom Mančićem ocenio da je povećanje broja dualnih obrazovnih profila "dokaz da učenici i privrednici shvataju prednosti dualnog obrazovanja".

"To je dokaz da smo marljivo radili. Zakonima ćemo rešiti sve potencijalne probleme i stvoriti uslove u kojima će pre svega, biti zaštićeni učenici", kazao je ministar.

Predsednik opštine Ruma kazao je da je saradnja škola i privrede "sve aktivnija" a da su škole spremne za uvodjenje novih stručnih smerova kako bi mladi ljudi lakše našli posao.

Šarčević i Mančić su ukazali i da je Ruma opština u kojoj je uzlaznu putanju oporavka privrede pratio i oporavak obrazovanja.

Dodaje se da je ministar danas obišao i Srednju stručnu školu "Branko Radičević" i održao sastanak sa direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Sremskog okruga.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 07.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track