NIS ulaže u obrazovanje!

Značajno partnerstvo

NIS ulaže u obrazovanje!

Društvo -
Naftna kompanija i univerziteti potpisali sporazum koji omogućuje razmenu znanja i zajedničke projekte

BEOGRAD - Ulažu u nauku i ljudske resurse.Treću godinu zaredom NIS i univerziteti u Beogradu i Novom Sadu obnovili su saradnju potpisivanjem sporazuma čiji je cilj razmena znanja, razvoj naučnoistraživačkog rada i učvršćivanje veza između obrazovanja i privrede.Sporazum obuhvata aktivnosti u sferi obrazovanja i razmenu znanja između Univerziteta i NIS. To podrazumeva, s jedne strane, dodatno usavršavanje i sticanje novih znanja zaposlenih NIS na univerzitetima, a s druge strane, prenos praktičnog znanja studentima i profesorima Univerziteta od stručnjaka NIS.

Kao i prethodne dve godine, u okviru sporazuma o saradnji predviđene su dodele stipendija najuspešnijim studentima ova dva univerziteta, program stručne prakse i brojne obuke, treninzi, radionice, terenska nastava i predavanja. Osim toga, sporazumom je obuhvaćena i saradnja u oblasti izvođenja zajedničkih naučnostraživačkih radova, zajednički elaborati i projekti, kako u Srbiji, tako i na međunarodnom nivou.

- Saradnja NIS i univerziteta je od izuzetne važnosti, kako za kompaniju, tako i za širu zajednicu, jer se savremeno poslovanje danas ne može zamisliti bez tesne veze sa naukom, kao ni bez stalnog usavršavanja znanja i veština zaposlenih. Zadovoljstvo nam je da pomognemo mladim stručnjacima, ali u isto vreme posvećeni smo razvoju ljudskih resursa. Prošle godine je u okviru naše saradnje realizovana radna praksa za 70 studenata, dodeljeno 11 stipendija, a stručnjaci NIS održali su predavanja na univerzitetima i pružili podršku za učešće na međunarodnim takmičenjima. Neki od zaposlenih NIS pohađali su MBA studije, dok je tehničku obuku i obuku za zdravlje, bezbednost i zaštitu na radu prošlo više od 70 radnika, saopštili su u ovoj kompaniji.

(N. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track