Najnovije vesti

(VIDEO) OVIM RUSKIM ČUDOM SRBI SU UNIŠTILI PONOS NATO-a Pogledajte kako je izgledalo obaranje STELTA
Foto: Youtube, Ministarstvo Odbrane Srbije

Video rekonstrukcija obaranja F-117

(VIDEO) OVIM RUSKIM ČUDOM SRBI SU UNIŠTILI PONOS NATO-a Pogledajte kako je izgledalo obaranje STELTA

Društvo

Pri obeležavanju Dana sećanja na stradale tokom agresije NATO, kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu je postavljen raketni sistem S-125 Neva.

Tim sistemom je pre 18 godina oboren američki bombarder “stelt tehnologije” F-117.

Prisustvujući postavljanju lansirne rampe 5P73 i raketa 5V27D/U, državni sekretar Ministarstva odbrane Srbije Nenad Nerić kazao je da taj muzejski eksponat treba da simbolizuje život “svih onih koji više nisu s nama”.

“Nije lako sećati se teških trenutaka i otvarati stare rane, jer postoje one koje nikada ne zarastu, kao i momenti koji nikako ne mogu biti zaboravljeni. Počast koju odajemo stradalim vojnicima, policajcima i civilima neka bude nemi svedok tragičnih događaja”, rekao je Nerić, prenelo je Ministarstvo odbrane.

Ovo je čovek koji je oborio nevidljivi F-117

On je naveo da se postavljanjem raketnog sistema “bogati naša baština još jednim budućim kulturnim dobrom koje će moći da vidi kako naša, tako i strana javnost”.Pored predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, postavljanju eksponata prisustvovali su i članovi borbene posluge 3. raketnog diviziona 250. raketne brigade protivvazduhoplovne odbrane Vojske Jugoslavije koji su oborili F-117 27. marta 1999. godine.

Pogledajte kako je izgledalo obaranje F-117 (animaciju napravio Slaviša Golubović)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...