OD PONEDELJKA NA NOVOJ LINIJI: Oslikani voz saobraća na relaciji Jagodina-Kraljevo
Foto: Filip Plavčić

Kompozicija dekorisana motivima srpske kulturne baštine

OD PONEDELJKA NA NOVOJ LINIJI: Oslikani voz saobraća na relaciji Jagodina-Kraljevo

Društvo -

Ukrašeni "tematski voz" koji je prvobitno namenjen liniji Beograd-Kosovska Mitrovica, od sutra će saobraćati na liniji Kraljevo-Jagodina-Kraljevo.

Preduzeće "Srbija Voz" je saopštilo da će od sutra, 27. marta "dizel-motorni voz, ukrašen motivima srpske kulturno-istorijske baštine sa Kosova i Metohije, saobraćati na relaciji Kraljevo-Jagodina-Kraljevo".

"Građani ovog dela Srbije biće u prilici da se voze i vide tematski ukrašeni voz" koji će polaziti iz Kraljeva u 4.20 i u 14.40 sati, a iz Jagodine u 8.21 i 18.31.

"O narednim relacijama na kojima će ovaj voz da saobraća, javnost će biti blagovremeno obaveštena", najavio je "Srbija Voz".

Taj voz, dekorisan fotografijama fresaka i drugim, s natipisima na 21 jeziku "Kosovo je Srbija", 14. januara je krenuo na prvo putovanje, za Kosovsku Mitrovicu. Međutim, pošto su Vlasti Kosova najavile da ga neće pustiti i poslale policijske jedinice na prugu, zaustavljen je u Raškoj, na poslednjoj stanici pre administrativne linije sa Kosovom. Voz je posle višesatnog čekanja vraćen za Beograd iz bezbednosnih razloga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track