PROTESTANTI I DANAS ISPRED SKUPŠTINE: Uranak uz ćevape od kartona
Foto: Damir Dervišagić

Saobraćaj nije obustavljen

PROTESTANTI I DANAS ISPRED SKUPŠTINE: Uranak uz ćevape od kartona

Društvo -

BEOGRAD - Učesnici protesta "Protiv diktature" okupili su se jutros ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, kako bi održali Prvomajski uranak.

Saobraćaj na Trgu Nikole Pašića nije obustavljen, a kamion sa razglasom sa kojeg se čuje muzika je postavljen na platou ispred Skupštine.

Jedna od učesnica postavila je na improvizovanom roštilju transparent "Ja čekam" na kojem su zalepljene novčanice, kao i lutku koja sedi pored transparenta na roštilju.

Jedan od učesnika protesta "Protiv diktature", koji se predstavio kao Edi, kazao je da današnji protest figurativno treba da prikaže šta se tačno dešava s narodom u Srbiji i na koji način vlast utiče na građane.

"Ova vlast utiče na stanovništvo cele Srbije, svima je stavljena ruka u džep toliko duboko da mi ni za Prvi maj nemamo sredstva da makar Uranak napravimo kako treba", kazao je Edi novinarima na Trgu Nikole Pašića.

On je dodao da će učesnici protesta danas ispred Doma Nardne skupštine doneti kartonske roštilje, ražnjeve i kotliće, kao i pljeskavice, ćevape, prasiće i sve ostalo što je uobičajeno za proslavu Prvog maja, kako bi time prikazali šta se konkretno oduzima od građana Srbije.

Učesnici protesta ranije su najavili da je planiran "istinski celodnevni Uranak".

Na skupu nema uniformisane policije, ali je primetno prisustvo policije u civilu.

PROTEST NA PRAZNIK RADA: Sindikati TAČNO U PODNE na Trgu Nikole Pašića

(FOTO) JUTROS SMO SVI RANO USTALI: Ovako Beograđani proslavljaju PRAZNIK RADA! Veselo u ŠUMI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track