Najnovije vesti

IMATE JOŠ SAMO 3 DANA: Evo šta će da vam se desi ako ne produžite vozačku dozvolu!
Foto: Kurir

KRAJNJE JE VREME ZA ZAMENU

IMATE JOŠ SAMO 3 DANA: Evo šta će da vam se desi ako ne produžite vozačku dozvolu!

Društvo

Rok za produžetak vozačke dozvole ističe 10. juna, odnosno za tri dana. Ukoliko je ne zamenite u predviđenom roku, a želite da upravljate motornim vozilom, mogli biste da imate problem.

Ukoliko još imate staru, papirnatu vozačku dozvolu, krajnje je vreme da je zamenite za biometrijsku, jer slede kazne od 6.000 do 30.000 dinara.

Nova vozačka dozvola košta 1.572 dinara i može da se izvadi na dva načina: da odete u stanicu policije, odnesete staru dozvolu i, ako imate biometrijska dokumenta, dovoljno je da popunite jedan obrazac i dozvola će biti gotova za sedam dana, ili onlajn, putem E-uprave, za šta je potrebno da imate čipovanu ličnu kartu i da nemate dioptriju.

Međutim, ukoliko policija zaustavi vozača kome je istekao rok dozvole ne više od šest meseci, platiće kaznu od 6.000 do 20.000 dinara i dobija dva kaznena poena.

foto: AP

Još gore je onim vozačima kojima je istekao rok važenja dozvole više od šest meseci. Za njih je predviđena kazna od 15.000 do 30.000 dinara, pet kaznenih poena i zabrana upravljanja vozilom od najmanje tri meseca.

Srećom, neće biti kazni za one koji ne produže svoje dozvole ukoliko ne upravljaju vozilom u tom periodu, pa će u bilo kom trenutku moći bez problema da zamene stare dozvole za nove.

Dakle, kaznu ćete dobiti samo ako vozite automobil i ako nemate novu vozačku.

Ako ne produžite na vreme vozačku, nećete ponovo polagati vozački ispit.

U suštini, vozačku možete da produžite i posle 10. juna, ali dok ne podnesete zahtev, ne smete da vozite automobil.

Onog momenta kad sednete u automobil posle 10. juna, morate da imate novu vozačku dozvolu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BEOGRAĐANI VOLE BMW, A ŠUMADINCI MAZDU: Ovo su najtraženiji polovnjaci u Srbiji

(Kurir.rs, Foto:AP, Kurir)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...