UZ JUTARNJU KAFU SA KURIROM Stefanović: Vučićeva vlast je nestručna, kriminalizovana i autokratska
Foto Nebojša Mandić, Zorana Jevtić, Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

OD 10 do 12

UZ JUTARNJU KAFU SA KURIROM Stefanović: Vučićeva vlast je nestručna, kriminalizovana i autokratska

Društvo -

Lider Levice Srbije izjavio je da aktuelna vlast diktatora Aleksandra Vučića želi da kontroliše sve tokove života u Srbiji, a da se maltene ništa ne može uraditi ako niste vezani za SNS.

Emisiju pratite OVDE:

"Vidi se da je ova vlast nestručna, kriminalizova, autokratska i hoće da kontroliše sve tokove života. Nije to samo pitanje medija... danas u Srbiji ne možete ni da jedete ako niste vezani za vladajuću strankuf", rekao je Stefanović u emisiji "Uz jutarnju kafu sa Kurirom", koju vodi Ratko Femić.

Stefanović je objavio kako funkcioniše sistem zapošljavanja preko SNS-a.

"Ako hoćete da se zaposlite, odete u lokalni odbor SNS. Opštinski i gradski odbori SNS imaju spiskove koji su ispunjeni stotinama hiljada imena, i ljudi tu čekaju da dobiju najčešće privremene i povremene poslove. To su poslovi na ugovor, najčešće radite mesec-dva pa vam otkažu i zaposle sledećeg sa spiska", rekao je on.

"Da biste imali zaposlenje u domu zdravlja ili elektroprivredi, morate biti član SNS", dodao je.

Stefanović je kritikovao i odnos SNS prema KiM rekavši da je "Dačićeva i Vučićeva vlast ukinula srpske tablice na KiM".

"Marko Đurić je uspeo da učini da se lepe nalepnice na našu zastavu kada se ulazi na teritoriju KiM", naglasio je Stefanović.

Stefanović smatra da će nova premijerka Ana Brnabić voditi istu politiku kao što je bila do sada, a to je politika štednje građana, odnosno maksimalno smanjivanje plata i penzija, otpuštanje, privatizacija svega, stvaranje monopola, povećanje poreza, zaduženja, rast cena i pad standarda.

"Svima je jasno, pa i onima koji su glasali za SNS, da ovaj režim i vlast nisu ispunili ni jedno koje su dali građanima, ali su ispunili obećanja koja su dali nekome na zapadu", rekao je Stefanović.

On je naglasio da Aleksandar Vulin, ministar za rad i zapošljavanje, lažni levica kao što su to i Ivica Dačić, PUPS i Rasim Ljajić.

"Oni su glasali za loš zakon o radu, smanjenje plata i penzija", objasnio je Stefanović.

Lider Levice Srbije rekao je da to što je SNS dobio većinu na izborima ne znači da mogu da rade šta hoće i koliko hoće, i da to mogu do jednog momenta.

"A taj momenat se približava", dodao je on.

Pratite svakog radnog dana od 10 do 12 sati talk show "Uz jutarnju kafu sa Kurirom", koji vodi Ratko Femić, a vidićete mnogo zanimljivih gostiju, koji će otvoreno pričati o vrućim temama.

(Kurir.rs)

Foto Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track