RATNI VOJNI INVALIDI OGORČENI ZBOG VUČIĆEVOG MINISTRA ODBRANE: Vulin je ispraćao mladiće na ratišta, a on izbegao vojsku!
Foto: Zorana Jevtić

Nije imao sluha za prava boraca

RATNI VOJNI INVALIDI OGORČENI ZBOG VUČIĆEVOG MINISTRA ODBRANE: Vulin je ispraćao mladiće na ratišta, a on izbegao vojsku!

Društvo -

Ratni vojni invalidi koji su danas u Čačku obeležili Dan veterana nisu oduševljeni činjenicom da će Aleksandar Vulin preuzeti Ministarstvo odbrane. Prema njihovom mišljenju, na čelu Ministarstva odbrane treba da bude neko mnogo sposobniji i ozbiljniji, podsećajući da kao njihov borački ministar nije imao sluha i razumevanja za prava boraca i ratnih vojnih invalida.

"Mi ne želimo da se bavimo politikom, već da nateramo politiku da se bavi sa nama. U tradiciji našeg naroda je da se služi vojska. Ne znam kako se mi iskusni ratnici možemo osloniti na njega kad bi bio rat. Mislimo da bi na tom mestu trebalo da bude neko mnogo ozbiljniji i neko mnogo sposobniji. Vulin je nama bio borački ministar. Nismo imali neku saradnju sa njim, nije imao sluha za naše zahteve i probleme. Mi ćemo se sami boriti, pa videćemo", rekao je Nenad Stanić, ratni vojni invalid sa Košara.

I ostali učesnici obeležavanja Dana veterana imaju sličan stav. Oni podsećaju da je Vulin eskivirao vojsku u vreme kada je njegova partija slala mladiće na ratišta, zatraživši da se utvrde tačni razlozi zbog čega je oslobođen vojničke službe.

"Devedesetih godina njegova stranka je vodila ratove, on je bio jedan od zagovornika te politike, a vidimo da je izbegao da služi vojsku. I danas je ratnički opredeljen i sklon je da tiže tenzije u regionu svojim zapaljivim izjavama. Moramo da saznamo zašto i kako je izbegao služenje vojske. Ako je bio bolestan OK, ali moramo da znamo", rekao je Marko Ilić.

(Kurir.rs/OzonPress/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Boško Obradović: Osuđujem Vučićev pritisak na slobodne medije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track