11. DAN ŠTRAJKA U KRAGUJEVCU: Radnici traže hitan početak pregovora
Foto: Savez samostalnih sindikata Kragujevc

montažnih traka za proizvodnju modela "Fiat 500L", koje i dalje stoje

11. DAN ŠTRAJKA U KRAGUJEVCU: Radnici traže hitan početak pregovora

Društvo -

KRAGUJEVAC - Proizvodni radnici kompanije Fiat Krajsler automobili (FCA) u Kragujevcu počeli su jutros 11. dan generalnog štajka na radnim mestima, pored montažnih traka za proizvodnju modela "Fiat 500L", koje i dalje stoje.

Zbog potpune obustave rada je proizvedeno 4.400 automobila manje nego što je planirano, a obustavljena je i proizvodnja kod većine kooperanata koji matičnu fabriku snabdevaju delovima.

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković izjavio je da radnici žele hitan početak pregovora o njihovim zahtevima, ali da "druga strana i dalje ne reaguje na apele".

Štrajk se nastavlja i nema naznaka da bi pregovori uskoro mogli da počnu, rekao je Marković.

On je izjavio da će radnici istrajati u protestu sve dok poslodavac ne ispuni njihove zahteve, odnosno dok ne počnu pregovori sa predstavnicima Štrajkačkog dbora.

Proizvodni radnici FCA su u generalnom štrajku od 27. juna, od kada traže povećanje bruto osnovice za obračun zarada na 50.000 dinara, drugačiju organizaciju posla radi rasterećenja radnika koji rade više operacija, isplatu ostvarenih bonusa efikasnosti i naknadu troškova prevoza za angažovanje van standardnog radnog vremena.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Savez samostalnih kandidata)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Kurir TV) Štrajk u FIAT-u se nastavlja do ispunjenja zahteva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track