PARASTOS DRAŽI MIHAILOVIĆU: Pomen u ponedeljak u Crkvi Svetog Save na Vračaru, povodom 71. godišnjice streljanja
Foto: Wikipedia

sećanje

PARASTOS DRAŽI MIHAILOVIĆU: Pomen u ponedeljak u Crkvi Svetog Save na Vračaru, povodom 71. godišnjice streljanja

Društvo -

Tradicionalni parastos Dragoljubu Draži Mihiloviću, bivšem načelniku štaba Vrhovne komande JVuO i ministru vojske, mornarice i vazduhoplovstva Kraljevine Jugoslavije biće priređen u ponedeljak 17. jula 2017. sa početkom u 12.00 casova, u crkvi Svetog Save na Vračaru.

Ovogodišnji parastos, koji se priređuje povodom 71. godišnjice streljana Mihailovića, služiće bratstvo Hrama Svetog Save. Očekuje se prisustvo izaslanika Njegovog Kraljevskog Visocanstva Prestolonaslednika Aleksandra Karadordevica, članova Krunskog saveta i brojnih ličnosti iz javnog života.

Organizatori parastosa su Udruženje pripadnika Jugoslovenske vojske u Otadžbini i Udruženje Kraljevina Srbija – Gradski odbor Beograd. ovo udruženje organizuje parastos generalu Mihailoviću vec 25 godina, od svog osnivanja 1992. godine.

Imajući u vidu da je Viši sud u Beogradu, postupajuci po Zakonu o rehabilitaciji, dana 14. maja 2015. godine, doneo odluku o poništenju presude kojom je general Mihailović osuđen na smrt i lišen gradanskih prava, on je postao i sudski rehabilitovan i time neosuđivan, navodi se u saopštenju Udruženja pripadnika JVuO.

Udruženje pripadnika Jugoslovenske vojske u Otadžbini je osnovano 17. novembra 1992. godine, od strane 12 bivših vojnika JVuO, a kao osnovni cilj postavljeno je unapređenje i iznošenje istorijske istine o događajima i ličnostima učesnicima Drugog svetskog rata.

Predsednik Udruženja je dr Dušan Đukić, sin generala Svetomira Đukića, osnivača i prvog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije i Jugoslavije.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Strašno! Nemar države doveo do ubistva dve žene i deteta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track