Najnovije vesti

DOĆI ĆU TAMO U REDAKCIJU I UBIĆU TE U IME ALEKSE VUČIĆA! Nove monstruozne pretnje ubistvom vlasniku Adrija medije Aleksandru Rodiću i redakciji Kurira!
Foto: Zorana Jevtić

SAOPŠTENJE

DOĆI ĆU TAMO U REDAKCIJU I UBIĆU TE U IME ALEKSE VUČIĆA! Nove monstruozne pretnje ubistvom vlasniku Adrija medije Aleksandru Rodiću i redakciji Kurira!

Društvo

Posle dvomesečne hajke na Aleksandra Rodića i „Adrija medija grupu“ (AMG), koju sprovode mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića, visoki državni funkcioneri i funkcioneri SNS, a tokom koje se koriste najstrašnije izmišljotine i govor mržnje, na Kurirov portal stigle su nove pretnje ubistvom upućene predsedniku AMG.


„Halo, Rodiću... Doći ću tamo u redakciju i ubiću te u ime Alekse Vučića. Jesi me čuo? A i sve vas u redakciji ću umlatiti čekićem!“, navodi se u poruci - komentaru koji je poslat na sajt Kurira.


Ovakva pretnja ubistvom, zbog koje je advokatski tim AMG podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lica, samo je posledica hajke Pinka, Informera i Srpskog telegrafa, kao i ministara i funkcionera SNS, u kojoj se Aleksandar Rodić svakodnevno naziva „ustašom“ ili „šiptarskim plaćenikom“.

 

foto: Kurir


Da podsetimo, sredinom juna Sreten Jocić, poznat i kao Joca Amsterdam, direktno je, iz zatvora, u nedeljniku Ekspres (koji je u vlasništvu Vučićevog kuma Gorana Veselinovića) najavio Rodićevo ubistvo, precizirajući da će ono biti realizovano u saobraćajnoj nesreći ili smrtonosnim trovanjem.


Tužilaštvo tada nije reagovalo, niti odlučilo da pokrene proces povodom ovakvih skandaloznih izjava. Nažalost, pretpostavljamo da tužilaštvo ni u ovom, najnovijem slučaju neće reagovati. Time što tužilaštvo ne reaguje na medijske najave likvidacije Aleksandra Rodića dokazuje se da su institucije sistema u našoj zemlji potpuno uništene.


Vučićev nalog da se Aleksandar Rodić napada najmonstruoznijim lažima i govorom mržnje očigledno je izazvao otvoreni lov na njegov život.


Jasno je da je pitanje dana kada će neko zaista napasti novinare i urednike Kurira, koji hrabro rade novinarski posao otkrivanja istine - da se u Srbiji svakodnevno urušava sistem pravne države. Živimo u zemlji u kojoj jedan čovek odlučuje o progonu ljudi. Ukoliko se ovakva zloupotreba svih državnih institucija ne zaustavi, da li će sutra isti taj čovek odlučivati i o životu i smrti?

 

  

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li će Tužilaštvo istražiti Vučićevu ulogu u paljenju američke ambasade?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...