ODVAŽNA DEVOJKA: Peške od Novog Sada do Prizrena, zbog pomoći Srbima!
Foto: Privatna Arhiva

humanitarna akcija

ODVAŽNA DEVOJKA: Peške od Novog Sada do Prizrena, zbog pomoći Srbima!

Društvo -

Predsednica humanitarne organizacije „Stub kralja Stefana“ Nina Stojanović, krenuće u subotu, 29. jula peške iz Novog Sada za Prizren, a društvo na ovoj sedam stotina dugačkoj ekspediciji praviće joj novinar i društveni aktivista Tomislav Lovreković.

Stojanovićeva kaže da se na ovaj poduhvat odlučila kako bi podigla nacionalnu svest i ukazala na socijalnu i bezbednosnu ugroženost Srba na Kosovu i Metohiji, a naročito u južnom delu te pokrajine.

- Nadam se da će ljudi dobre volje, društveno odgovorne kompanije i pojedinci prepoznati značaj ove akcije i da svaki kilometar neće biti prepešačen uzaludno, već da će u skladu sa svojim mogućnostima finansijski pomoći akciju, a sva sredstva biće uručena socijalno ugroženim porodicama i zajednicama na prostoru Kosmeta – kaže za naš list Nina Stojanović i dodaje da „ukoliko ijedan Srbin koji do sada nije bio svestan značaja Kosmeta kao kolevke države postane svestan tog značaja, onda je ispunjen i cilj i smisao puta“.

Novinar Lovreković istakao je da mu je čast i privilegija biti deo ovakvog poduhvata, kao i da je obaveza svakog pojedinca da stane iza onih koji se za Kosmet bore aktivno i na svaki, pa i ovako požrtvovan način, a ne Fejsbuk statusima i besmislenim selfijima sa nacionalnim motivima.

Inače, organizacija „Stub kralja Stefana“ aktivno pomaže ugrožene Srbe u enklavama južno od Ibra protekle dve godine kroz niz akcija, a Stojanovićeva je široj javnosti postala poznata nakon što je projekcija filma „Kosovo nazdravlje“ otkazana u Areni zbog njenog protestnog pisma.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Potvrđeno pisanje Kurira o reketu naprednjaka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track