RADNICI GOŠE IPAK NASTAVLJAJU ŠTRAJK: Vlada hoće da pomogne, ali direktor nas je slagao!
Foto: Marina Lopičić

PREOKRET

RADNICI GOŠE IPAK NASTAVLJAJU ŠTRAJK: Vlada hoće da pomogne, ali direktor nas je slagao!

Društvo -

On ističe da su radnici jednoglasno odlučili da nastave štrajk, a od danas će viljuškarima blokirati upravnu zgradu firme

Radnici fabrike šinskih vozila „Goša“ u Smederevskoj Palanci od danas ponovo stupaju u generalni štrajk, koji će i radikalizovati, jer je direktor kompanije Milutin Šćepanović odbio da im isplati deo zarada i prekršio dogovor koji su postigli pre dva dana u Vladi Srbije.

- Sve ono što je Vlada ponudila palo je u vodu na sastanku s našim direktorom u Agenciji za mirno rešavanje sporova. Ministar privrede Goran Knežević i Vlada Srbije hoće da nam izađu u susret u svemu što je u njihovoj moći, u povezivanju radnog staža, uplati zdravstvenog osiguranja, pa čak i dovođenju kupaca, ali ne mogu oni da nam isplate plate. Direktor Šćepanović je pred Kneževićem sve obećavao i sve je moglo, ali je već sledećeg dana izjavio da nam neće dati naš novac jer ga nema - kaže Milan Vujičić, predsednik štrajkačkog odbora „Goše“.

On ističe da su radnici jednoglasno odlučili da nastave štrajk, a od danas će viljuškarima blokirati upravnu zgradu firme.

- Bili su Kinezi iz „Hestila“, ali nas nisu pustili na sastanak s njima. Direktor kaže da oni nekoliko nedelja treba da razmisle da li im trebaju naši vagoni. Šćepanović tvrdi da prvo moramo da počnemo proizvodnju, pa da odblokiraju račun, da kupe materijale za dalju proizvodnju, pa šta ostane da se da radnicima. Ako treba, ponovo ćemo štrajkovati i glađu, iako je to katastrofa za nas.

Podsetimo, rukovodstvo „Goše“ duguje radnicima u proseku po 600.000 dinara na osnovu neisplaćenih zarada. J. Pronić

Direktor „Goše“

POČNITE DA RADITE ILI NEMA NIČEGA!

Direktor Milan Šćepanović izjavio je da je srpska Vlada istakla da radnici moraju da počnu da rade i da će onda početi da rešavaju probleme.

- Ceo paket se na tome zasniva, i pomoć Vlade, odnosno reprogram, i izvoz u Iran, i saradnja s „Hestilom“ u pogledu novih proizvoda i remonta postojećih vagona. Ako se ne bude krenulo s proizvodnjom, neće biti ničega.

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pod Vučićem i njegovima samo padamo ka dnu! Evo šta građani kažu na pet godina naprednjačke vlasti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track