RADNICI GOŠE OGORČENI: Direktor nas slagao, nastavljamo štrajk!
Foto: Marina Lopičić

I DALJE BEZ PLATE

RADNICI GOŠE OGORČENI: Direktor nas slagao, nastavljamo štrajk!

Društvo -

Štrajkački odbor za nastavak rada traži da se radnicima dmah isplati između 60.000 i 100.000 dinara, a ostalo na 16 mesečnih rata

Iako je direktor „Goše“ Milutin Šćepanović obećao da će se sastati sa štrajkačkim odborom, to se ni juče nije dogodilo.

- Celog dana smo bili u fabrici, a on, naravno, nije hteo s nama da razgovara. Danas ćemo razgovarati s radnicima kako bismo se dogovorili šta dalje da preduzmemo. Obećao je i ljudima iz Agencije za mirno rešavanje sporova da će nas primiti. Slagao je i nas i njih - kaže za Kurir predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić. On dodaje da će radnici „Goše“ nastaviti sa štrajkom tražeći isplatu zaostalih zarada.

- Potvrđeno nam je ono što smo mi sve vreme mislili, da je i dalje vlasnik „Goše“ firma „Žos Trnava“, pošto ima 40 odsto vlasništva u firmi „Lisnart“ sa Kipra - rekao je Vujičić i dodao:

- Postoji mogućnost da opet započnemo štrajk glađu, što je veoma teško, ali ako se bude moralo, šta ćemo - kaže on. Štrajkački odbor za nastavak rada traži da se radnicima dmah isplati između 60.000 i 100.000 dinara, a ostalo na 16 mesečnih rata, dok direktor Šćepanović nudi da se radnicima isplati odmah po 5.000 do 10.000 dinara.

Kurir / M. B.

Foto: Vladimir Milovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track