TEODORA PROŠLA KROZ PAKAO: Prošlo je tačno mesec dana od tranplantacije!
Foto: Kurir

OPORAVAK

TEODORA PROŠLA KROZ PAKAO: Prošlo je tačno mesec dana od tranplantacije!

Društvo -

Bogdan Vranješević, otac hrabre devojčice iz Kragujevca koja je operisana u Nemačkoj, kaže da su rezultati ohrabrujući, ali da je još rano za euforiju

Mala Teodora Vranješević (9), kojoj je pre tačno mesec dana obavljena transplantacija koštane srži na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Frankfurtu, trenutno se oseća dobro, a poslednji rezultati su, kako kažu lekari, ohrabrujući!

Teodorin otac Bogdan Vranješević ističe da su on i supruga još uvek rezervisani...

- Teica je sada sjajno kako je bilo! Prvi rezultati su ohrabrujući, a ostale čekamo. No, naučili smo za sve ovo vreme - nema euforije, radosti, jer se sa ovom prokletinjom nikad ne zna! Samo polako, korak po korak, oprezno. Još dugo će vremena morati da prođe da bi lekari rekli - to je to, uspeli smo - priča Bogdan.

On kaže da je Tea, otkako je pre tri meseca primljena u nemačku bolnicu, prošla kroz brojne probleme i imala vrlo rizične periode, iz kojih se srećom izvukla.

- Nije što je moje dete, ali stvarno, zaista je zaslužila da se izleči, jer teško je pobrojati i opisati šta ju je sve snašlo samo u ova tri meseca u Nemačkoj. Pregurala je veliki recidiv, pa užasno jak, opasan blok hemioterapije, pa sepsu, kad je bukvalno bila na ivici... Prebrodila je i novi, najteži blok hemioterapije pred transplantaciju, da bi onda, na sam dan transplantacije, dobila upalu pluća - priseća se Bogdan.

On kaže da devojčica u trenutku kada joj je otkazalo celo levo plućno krilo, nije imala nijedan jedini leukocit kao odbranu.

- I tu se izvukla. Lekari su bili u čudu oko nje još otkad su otkrili recidiv, jer nisu mogli da veruju kako izgleda, kako se oseća, a imala je 70 odsto malignih ćelija u koštanoj srži. A novo čudo ih je snašlo kad je preživela sepsu. Tada takođe nije imala nijedan leukocit! - prepričava Bogdan hrabru borbu svoga deteta.

Taman kad je primirena pneumonija, Tea je dobila opekotine na koži od hemioterapije koja je kroz kožu počela da se izlučuje iz organizma.

- Pakao! I to je preblaga kvalifikacija! Elem, preživela je do sada takoreći nemoguće, te zaista verujem da Bog treba da se smiluje...

Ružica Kantar

Ujedinila Srbiju

HEROINA HUMANOSTI

Mala Teodora Vranješević iz Kragujevca, koja je za bolest saznala pre više od godinu dana, simbol je humanosti i solidarnosti građana. Za njeno lečenje u Nemačkoj za samo četiri dana skupljeno je oko 350.000 evra. Uplate se i dalje primaju preko SMS - upiši 292 i pošalji na 3030.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track